Председателят на клуб Академик Христо Стоянов внесе пояснение пред Sportal.bg

...
Председателят на клуб Академик Христо Стоянов внесе пояснение пред Sportal.bg
Коментари Харесай

Лекарство след операция е причината за положителната допинг проба на Силян Георгиев

Председателят на клуб Академик Христо Стоянов внесе разяснение пред Sportal.bg по отношение на новината за позитивната допинг проба на спринтьора Силян Георгиев, която беше публикувана от вестник “Марица”.

“Случаят със Силян от дълго време е завършен. Той ще може да се състезава от 3 юни тази година. Наказан е поради немарливост, тъй като е дал проба за лековит препарат, който не е оповестил преди тестирането. Силян беше опериран и се лекуваше, представихме всички документи пред Антидопинговата комисия и той получи едногодишно наказване, което изтича в този момент и той ще има права от 3 юни. Георгиев обаче към момента се лекува. Грешката е, че преди теста той не е показал, че е употребявал лечебни препарати след операцията”, съобщи пред Sportal.bg ръководителят на клуб Академик Христо Стоянов.

Положителната допинг проба е била взета по време на националния шампионат за мъже и дами във Велико Търново на 3 юни предходната година, когато Георгиев завоюва сребърните медали и на 100 и 200 метра.

Случаят е протечен поради процедури за доказване на диагнозата на спортиста пред няколко институции и в последна сметка е получил наказване, че не е бил правилен по време на процедурата за предоставяне на допинг надзор.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР