Председателят на Института за политически, икономически и социални науки Марион

...
Председателят на Института за политически, икономически и социални науки Марион
Коментари Харесай

До 2050 г. коренните французи ще бъдат малцинство

Председателят на Института за политически, стопански и обществени науки Марион Марешал – внучка на Жан-Мари Льо Пен и племенница на Марин Льо Пен, даде изявление за Livre Noir в неделя, 16 май. В него тя загатна опцията „ коренните французи “ да станат „ малцинство до 2050 година “ – имитация, която съгласно изданието Valeurs actuelles е „ прекомерно притеснителна “, съобщи Фокус.

„ Според формалните данни на Националния институт за статистика и стопански проучвания (INSEE), в случай че продължи наклонността, коренните французи ще бъдат малцинството на френска територия към 2050г. Ако това стане факт, дали Франция въпреки всичко ще бъде Франция? “, цитира изданието думите на Марешал.

„ Франция към момента ли ще бъде Франция, в случай че на следващия ден станем ислямска република? Изобщо не съм сигурна в това “, съобщи Марион Марешал и напомни: „ Нациите основават цивилизации и страни “. Тя бе безапелационна, че „ кардинално “ има вяра в асимилацията на чужденци във Франция, само че това – според думите ѝ, „ към този момент не се случва, непознати култури стартират да доминират “.

Жан-Люк Меланшон е доста по-оптимистичен във връзка с сюжета. През последните години няколко пъти създателят на партията „ Непокорена Франция “ приказва за „ креолизацията “ на Франция, т.е. за последователното разбъркване на избрани групи от популацията. Меланшон още веднъж повдигна тази тематика в неделя, 16 май, по време на среща, проведена в Аверон.

По време на речта си, излъчена онлайн в YouTube, някогашният сенатор съобщи, че до 2050 година „ 50% от популацията на Франция ще бъде от смесена раса. „ Ние сме хората, които се креолизират сега “, съобщи Жан-Люк Меланшон.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР