Председателят на ДАНС Пламен Тончев скоро ще стане поредният повод

...
Председателят на ДАНС Пламен Тончев скоро ще стане поредният повод
Коментари Харесай

НАПРЕЖЕНИЕ: ПП иска да овладее ДАНС, шефът Пламен Тончев разследва измамите им

Председателят на ДАНС Пламен Тончев скоро ще стане следващият мотив за бракоразвод в ръководещата коалиция.

„ Продължаваме промяната “ желае той да бъде заменен, а ГЕРБ-СДС не са съгласни, тъй като имат сделка с президента Румен Радев да го запазят, настояват осведомени пред „ Филтър “. Войната за преодоляване на службите за сигурност занапред ще се разгаря и най-съществен е постът на върха в ДАНС.

Проверката на Narod.bg сподели наглостта на Политическа партия – от имащите право на глас над 6 600 000 българи за схемаджиите от Харвард гласоподаваха тъкмо 621 069, т.е., по-малко от 10 %. С такава смехотворно ниска поддръжка Кирчо и Кокорчо желаят да овладеят нашето ФБР, което е меко казано безочливост.

Иначе настоящият началник на ДАНС Пламен Тончев е апетитен за доближен до президентските съветници. През 2021 година той беше назначен на поста на мястото на Димитър Георгиев, който беше уволнен поради връзки с партии и подозрения за пристрастност.

Тогава по предложение на служебния министър председател Стефан Янев за поста беше препоръчан подчиненият на Георгиев Пламен Тончев, който беше началник на ДАНС във Враца и след това в Кюстендил. Министрите на бъдещата Политическа партия тогава работиха добре с Тончев, само че след раздора им с Румен Радев той остана правилен на президента. В кабинета „ Петков “ ДАНС към този момент разследваше корупция и злоупотреби по високите етажи на властта

В Народното събрание през май, когато към момента нямаше коалиция сред Политическа партия и ГЕРБ точно Пламен Тончев разкри, че някои от министрите в кабинета „ Петков “ са работили срещу ползите на страната, и уточни случая с приключването на информация към Северна Македония за влизането й В Европейски Съюз, макар че не съблюдава сделките си към България.

Освен това ДАНС работи по случаите „ Джемкорп “ с доставките на полутечен газ след началото на войната в Украйна, които случаи са свързани с министри на „ Продължаваме промяната “.

Реклама

Неслучайно Кирил Петков беше предложил да бъде вицепремиер в новото държавно управление с сектор „ Сигурност “, споделят депутати за обстановката отпреди месеци, когато Политическа партия разгласи министрите си.

Премиерът на кабинета в сянка Асен Василев обаче продължавал да работи за отстраняването на Пламен Тончев като ръководител на ДАНС поради горчивия опит, който имат от последната година. Желанието на Политическа партия да овладеят службите излиза наяве и от записа на събранието им, публикуван от Радостин Василев.

„ Продължаваме промяната “ даже има свое предложение за правоприемник на Пламен Тончев В ДАНС. Това е Петър Петров, който е от нейните редици и е утвърден от Атанас Атанасов от „ Демократична България “. Петров беше народен представител в 48-ото Народно заседание от Политическа партия, а преди този момент съветваше Кирил Петков като министър председател. Работил е в Министерство на вътрешните работи и в ДАНС до 2022 година, когато напуща поради политическата си кариера. В средите на „ Промяната “ се знае, че е непосредствен на бащата на Кирил Петков – Петко Петков, иронично именуван от партийците „ баща Петко “.

Кандидатът на Политическа партия за началник на ДАНС обаче среща съпротивата както на президента и на ГЕРБ, по този начин и на останалите партии в Народното събрание.

Причината е мощната му обязаност с „ Продължаваме промяната “, което е причина за чадър над техни представители.

Председателят на ДАНС се предлага от Министерския съвет и се назначава с декрет на президента. Досега обаче Николай Денков не е направил стъпката, която може да взриви обединението, макар натиска от Асен Василев, настояват осведомени.

Според тях Денков не се взема решение на този ход, тъй като Радев може и да не подпише указа и да провокира безпорядък и кавги в Народното събрание. Пламен Тончев, както и шефовете на ДАТО, ДАР и Военното разузнаване бяха назначени още при служебното държавно управление на Радев през 2021 година и от този момент са на постовете си. Според „ Продължаваме промяната “ и „ Демократична България “ те са правилни на президента и са подвластни от съветско въздействие.

Остава провесен въпросът и с основния секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров, който също се назначава и освобождава с декрет на президента. Тодоров още е на поста си, само че в отпуск поради нежеланието на новото управление на Министерство на вътрешните работи да работи с него, за което заяви първо Narod.bg.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР