Председателят на БСП Корнелия Нинова призова политическите лидери да се

...
Председателят на БСП Корнелия Нинова призова политическите лидери да се
Коментари Харесай

Нинова призова политическите лидери да се оттеглят, за да бъде намерено решение за правителство

Председателят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова прикани политическите водачи да се отдръпват, с цел да бъде открито решение за сформиране на постоянно държавно управление.

 

" Според мен в такава напрегната обстановка, виждате и тежкия опит, който към този момент го има, когато водачи и забележимите политически лица излязат напред, не се получават нещата, почва една ревнивост, видяхте го сред първия и втория, считам, че би трябвало ние да се отдръпнем, имам поради водачите и ярките политически лица и да се търсят консенсусни хора, които си схващат от работата и се ангажират да изпълнят тези 5-6 неща, за които партиите се разберем. "

 

Според нея ГЕРБ са сбъркали, излъчвайки министър председател, който предлага свои цели и търси поддръжка за държавно управление на малцинството.

 

Правилният метод е първо да се организира лидерска среща, на която да се уточнят цели, по-късно да се уточнят съответни периоди за осъществяването им и чак тогава да се търсят имена на министри, които да свършат работата.

 

Нинова подлага на критика и метода на Мария Габриел:

 

" Моето държавно управление, моят правосъден министър ще направи по този начин, в случай че са си го определили кой и той към този момент знае какви задания ще извършва, да го споделят. Нито един Министерски съвет, нито на министър не е на премиера. Министерският съвет е групово изпитание, той се поддържа от някакво болшинство в Народното събрание, тъй че този егоцентризъм идва малко повече и то прекомерно рано, тя към момента не е определена за министър-председател. "

 

Нинова беше безапелационна, че Българска социалистическа партия не е правила сделки за министри в този кабинет и назова медийните изявления " спекулации и операции ".

 

Тя обърна внимание на знаковите отсъствия в тъкмо този миг.

 

" И тъкмо в основния миг, когато ГЕРБ и Съюз на демократичните сили направиха на Кирил Петков и на Асен Василев предложение, което мисля, че не могат да откажат, тъй като изцяло дава отговор на тяхната стратегия и условия, Кирил и Асен отидоха на семинар в Прага. А точно когато би трябвало да се връчва първия мандат и виждате какъв брой е с напрежение в страната, президентът отпътува четири дни за ЮАР. Борисов се скри и пусна Габриел напред, след опита за нападение на Гешев той някъде изчезна. Нещо не останаха държавни мъже в Републиката, и то в най-сложния миг, доста комфортно и погрешно за страната. "

 

Смяната на едно лице с друго без да промениш системата, няма смисъл – по този начин Нинова разяснява предлагането за освобождение на основния прокурор иван Гешев. Българска социалистическа партия би подкрепила единствено същинска дълбока промяна. 

 

Източник БНР

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР