Предприемачът и филантроп Бил Гейтс представи своята традиционна селекция от

...
Предприемачът и филантроп Бил Гейтс представи своята традиционна селекция от
Коментари Харесай

5 книги за лятото, препоръчани от Бил Гейтс

Предприемачът и човеколюбец Бил Гейтс показа своята обичайната селекция от 5 летни четива от персоналната си библиотека. В подтекста на събитията тази година в листата му е включена и книга, обвързвана с испанския грип от 1918 година, както и няколко вдъхновяващи истории.

„ Повечето ми диалози и срещи в този момент са свързани с COVID-19, само че хората постоянно ме питат и какво чета и виждам – или тъй като желаят да научат повече за пандемиите, или тъй като търсят с какво да се разсеят “, показа създателят на Microsoft.

Ето кои са неговите рекомендации и какво споделя за тях:

“The Choice ”, доктор Едит Ева Егер

От една страна, тази книга е спомен, а от друга – управление за прекарване на контузия. Егер е единствено на 16 години, когато със фамилията ѝ са изпратени в Аушвиц. След като оцелява невероятния смут, се мести в Съединени американски щати и става терапевт. Уникалният ѝ опит ѝ дава невероятни прозрения и си мисля, че сега доста хора ще намерят успокоение в предложенията ѝ за справяне с сложни обстановки.

„ Облакът Атлас “ ( “Cloud Atlas ”), Дейвид Мичъл

Това е романът, за който ще мислите и говорите доста дълго откакто го прочетете. Сюжетът е малко сложен за пояснение, тъй като включва 6 взаимосвързани истории, които се случват през няколко века (включително една, която доста ми хареса за американски доктор на транспортен съд в Тихия океан в средата на XIX век). Но в случай че сте в въодушевление за в действителност завладяваща приказка за най-хубавото и най-лошото от човечеството, мисля, че ще се увлечете в нея, колкото и аз.

“The Ride of a Lifetime ”, Боб Айгър

Това е една от най-хубавите бизнес книги, които съм чел през последните няколко години. Айгър се оправя отлично с обясненията какво е да си основен изпълнителен шеф на огромна компания. Независимо дали търсите бизнес прозрения или четете от наслаждение, считам, че всеки би се насладил на разказите му за ръководството на „ Дисни “ през едно от най-трансформативните времена в историята.

“The Great Influenza ”, Джон М. Бари

Живеем в невиждани времена сега. Но в случай че търсите историческа параленост, ще я получите с пандемията от грипа от 1918 година. Бари ще ви каже съвсем всичко, което би трябвало да знаете за най-смъртоносните заболявания в човешката история. Дори 1918 година да е доста друга от днешните времена, книгата добре припомня, че към момента се оправяме с доста от тогавашните провокации.

“Good Economics for Hard Times ”, Абджихит Банерджи и Естер Дюфло

Банерджи и Дюфло завоюваха Нобеловата премия за стопанска система през 2019 година, което приказва задоволително за висотата на интелекта им. За наша наслада, са доста положителни и в правенето на стопанската система, налична за средностатистическия човек. Най-новата им книга обръща внимание на неравенството и политическите разделения, фокусирайки се върху политическите диспути, които се вихрят в богати страни като Съединени американски щати.

Бил Гейтс показа още, че със брачната половинка му Мелинда следят и няколко сериала – „ Милион дребни неща “, „ Това сме ние “ и „ Озарк “, а заниманията му по време на пандемията включват и онлайн игра на бридж с дългогодишния му бизнес сътрудник Уорън Бъфет.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР