89% от търсенето на енергия в страните от Източното Средиземноморие

...
89% от търсенето на енергия в страните от Източното Средиземноморие
Коментари Харесай

До 2050 г. средиземноморските страни ще могат да покриват потреблението си на ток с ВЕИ

89% от търсенето на сила в страните от Източното Средиземноморие и Близкия изток до 2050 година може да бъде посрещнато от огромни възобновими енергийни източници(ВЕИ), демонстрира ново изследване на Кипърския институт. За научните му проучвания, свързани с климатичната рецесия, институтът бе отличен с премията на Парламентарната асамблея на Средиземноморието за 2024 година
Слънчевата и вятърната сила в Източното Средиземноморие и Близкия изток имат голям капацитет, поради който 7 страни от района могат да станат чисти експортьори на сила до 2050 година Прогнозата е от изследване, извършено от Центъра за върхови достижения за проучване на климата и атмосферата (CARE-C) на Кипърския институт., съобщи БНР. 

Египет ще се трансформира в „ суперсила, произвеждаща сила “ и в център на възобновимите източници в района. Гърция, Оман и Йемен имат максимален капацитет за употреба на офшорни вятърни електроцентрали, а Кипър ще се нуждае от потенциал за предпазване на слънчевата сила, се споделя още в отчета.

Проф. Малас заяви и че на интернационална конференция през септември в град Ларнака ще бъдат разисквани идващите стъпки по Регионалния проект за деяние за справяне с въздействието на климатичната рецесия в Източното Средиземноморие и Близкия изток.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР