С над час и половина закъснение заради спор кой къде

...
С над час и половина закъснение заради спор кой къде
Коментари Харесай

Преговорите с ДПС протичат без Пеевски

С над час и половина забавяне поради спор кой къде ще стои в пленарна зала, договарянията сред ГЕРБ и Движение за права и свободи за сформиране на държавно управление започнаха. И в тях не взе участие съпредседателят на Движението Делян Пеевски - както по-рано и водачът на ГЕРБ Бойко Борисов разгласи - че няма да персонално да ги води.

Както е известно, през днешния ден ГЕРБ предложения всички парламентарно показани обединения на диалози в границите на два дни, като Борисов разгласи предходната седмица, че диалозите ще се водят от дамския му екип Деница Сачева, Теменужка Петкова и Рая Назарян. Трите водеха договарянията и с " Продължаваме промяната-Демократична България " за продължение на ротацията, завършили с крах.

От страна на Движение за права и свободи вземат участие Искра Михайлова, Йордан Цонев, Станислав Анастасов, Байрам Байрам, Ертен Анисова и Елван Гюркаш - съобщи Новини.бг.

Разговорите се водят в Партийния дом (т.нар. парламент).

Тон пръв зададе Пеевски, който посред мълчанието на ГЕРБ излезе с позиция, че Борисов трява да инициира неотложно диалози с евроатлантическите водачи.

По-рано през днешния ден от третата по величина група - тази на ПП-ДБ, оповестиха, че няма да дойдат на договарянията и затвърдиха решението си да са съпротива на кабинет на ГЕРБ.

От " Възраждане " пък отново обявиха, че поддържат единствено собствен кабинет. Поставиха дори пет условия, в случай че се стигне до връчване на третия изследователски мандат и той отиде при тях. Те са към този момент познатите: излизане от НАТО, референдум за опазване на лв., предоговаряне на участието ни в Европейски Съюз, прекратяване на военната помощ за Украйна и основното: " унищожаване на глобите против Руската Федерация и финансови обезщетения за пострадалите от тях български бизнесмени ". С Движение за права и свободи диалози нямало да се водят под никаква форма.

От " ИТН " към момента не са се произнесли. Липсва словохотливия другояче в обществените мрежи водач Станислав Трифонов, както и не по-малко словохотливия по тв студиата негов заместител Тошко Йорданов. На Има Такъв Народ се гледа като на третата групировка, която ще взе участие в кабинет с ГЕРБ и Движение за права и свободи.

В Българска социалистическа партия пък бе осъществен самобитен прелом, като краткотрайното управление на партията разгласи, че няма да поддържа държавно управление на партията на Борисов.

Неизвестна към този момент остава и позицията на " Величие ". Днес формалният й ръководител Николай Марков разгласи, че му е обидно да беседва с контактьорки, а не с водача. Така че не се знае ще изпрати ли новият състезател в Народно събрание представители на срещата с ГЕРБ, планувана за на следващия ден.
Подкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР