Съветът на ЕС удължи с една година санкциите срещу Русия

...
Съветът на ЕС удължи с една година санкциите срещу Русия
Коментари Харесай

ЕС удължи с една година санкциите срещу анексираните от Русия Крим и Севастопол

Съветът на Европейски Съюз удължи с една година глобите против Русия поради анексията на Крим и град Севастопол - до 23 юни 2025 година

Действащите сега ограничаващи ограничения бяха въведени за първи път през юни 2014 година и включват забрани, ориентирани към вноса в Европейски Съюз на артикули с генезис от нелегално анексираните Крим или град Севастопол, както и инфраструктурни или финансови вложения и туристически услуги от нелегално анексираните Крим или Севастопол.

Освен това износът на избрани артикули и технологии за кримски компании или за потребление в нелегално анексирания Крим в секторите на превоза, телекомуникациите и енергетиката или за търсене, изследване и произвеждане на петрол, газ и минерални запаси, също е предмет на ограничавания на Европейски Съюз.

Европейски Съюз не признава и продължава да осъжда противозаконното анексиране на Крим и град Севастопол от Руската федерация като нарушаване на интернационалното право, се показва в решението на Съвета.

От 2022 година насам Русия в допълнение наруши суверенитета и териториалната целокупност на Украйна със своята непредизвикана и неоправдана нападателна война против Украйна. Европейски Съюз остава хладнокръвен в уговорката си към независимостта, суверенитета и териториалната целокупност на Украйна в границите на нейните интернационално приети граници и нейното присъщо право на самозащита против съветската експанзия, и е отдаден на цялостното използване на своята политика на непризнаване.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР