Денят след това“ може да звучи като заглавие на филм

...
Денят след това“ може да звучи като заглавие на филм
Коментари Харесай

Как плановете за „деня след това“ могат да помогнат за спиране на боевете в Газа?

„ Денят по-късно “ може да звучи като заглавие на филм или разказ. Но за дипломатите и политиците тази фраза има единствено едно значение и то е какво ще се случи „ на идващия ден “ след прекъсването на боевете в Газа.

Предвид интензивността на спора и неналичието на вяра, сходно мислене може да наподобява изненадващо, даже пожелателно.
И въпреки всичко от ден на ден се обръща внимание на това какво може и би трябвало да се случи, в случай че и когато оръжията в Газа замлъкнат.
Министрите на външните работи на Европейски Съюз ще обсъдят тъкмо това в Брюксел в понеделник, когато ще проведат диалози с сътрудниците си от Йордания, Египет, Катар, Саудитска Арабия и ОАЕ, както и с генералния секретар на Арабската лига, съобщи
В целия Близък изток и измежду западните страни се водят диалози и се изготвят проекти. Много от тях са наясно, че времето преди изборите в Съединени американски щати през ноември изтича.
Въпреки всичко това обаче наподобява, че няма единодушие по отношение на това какво би трябвало да се случи и по кое време.

За трите европейски страни, които тази седмица публично ще признаят страната Палестина - Норвегия, Испания и Ирландия - фокусът е да се съживи полемиката за решение, учредено на съществуването на две страни, което от години не е нищо повече от девиз, на който политиците обръщат внимание.
Те се надяват, че диалозите за политически „ ден по-късно “ ще открият пътя към преустановяване на огъня и освобождение на заложниците. „ Единственият път към мира е политическият “, съобщи ирландският министър-председател Саймън Харис.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР