Вера Йоурова, вицепрезидент на Европейската комисия за ценностите, прозрачността и

...
Вера Йоурова, вицепрезидент на Европейската комисия за ценностите, прозрачността и
Коментари Харесай

ЕК подготвя разследване срещу Telegram заради неточни потребителски данни


Вера Йоурова, вицепрезидент на Европейската комисия за полезностите, прозрачността и отговаряща за върховенството на закона съобщи, че Европейска комисия ще стартира следствие против месинджъра Telegram след съмнения, че дава неточни данни за броя на потребителите. Това оповестява в. Süddeutsche Zeitung.

„ Не имам вяра на Telegram. Не мога да допускам, че имат единствено 42 милиона консуматори. Ние от комисията сме уверени, че услугата от дълго време има над 45 милиона консуматори. Европейската комисия в този момент ревизира дали би трябвало да стартираме следствие “, сподели Йоурова.
На 2 юни заместник-председателят на Европейската комисия Вера Йоурова в изявление за Bloomberg сподели, че Европейска комисия ще ревизира броя на потребителите на Telegram от страните-членки на Европейския съюз (ЕС), с цел да изследва правилото на работа на месинджъра. Тя сподели, че по публични данни на Telegram има 42 милиона регистрирани консуматори от Европейския съюз.

Според нея, в случай че действителният брой консуматори се окаже по-висок от посочения, тогава Европейската комисия ще би трябвало „ задълбочено да изследва Telegram “. Йоурова напомни, че съгласно закона за цифровите услуги платформите поемат обвързване да се борят с разпространяването на дезинформация, трафика на опиати и контрабандата.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР