Предполагаемите опасения на Русия, че Украйна ще използва мръсна бомба,

...
Предполагаемите опасения на Русия, че Украйна ще използва мръсна бомба,
Коментари Харесай

САЩ: Обвиненията на Шойгу за мръсната бомба са неверни

Предполагаемите опасения на Русия, че Украйна ще употребява " мръсна бомба " , са искрено погрешни, това съобщи пред CNN говорителката на Съвета за национална сигурност Адриана Уотсън.

" Отхвърляме известията за искрено погрешните изказвания на министър Шойгу, че Украйна се готви да употребява " мръсна бомба " на личната си територия. Светът ще прегледа всеки опит това обвиняване да бъде употребявано като предлог за ескалация ", съобщи Уотсън. Освен това Съединени американски щати наблюдават доста деликатно за всякаква информация, че Русия има съответен проект за взривяването на язовирната стена на Каховската Водноелектрическа централа.

Както заяви УНИАН, съветският министър на защитата Сергей Шойгу по-рано съобщи, че Украйна може да провежда провокации с потреблението на " мръсна бомба ".

Президентът Володимир Зеленски съобщи, че Шойгу е задействал " телефонна въртележка ", като се е обаждал на министрите на защитата от НАТО. Според Зеленски единствено Путин може да употребява нуклеарни оръжия в Европа.

Днес Шойгу изиска телефонен диалог с министъра на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин. Подробности за този диалог не бяха оповестени.

Министърът на защитата Алексей Резников, разяснявайки съветските обвинявания, насочи покана към Организация на обединените нации и МААЕ за мониторингови задачи в Украйна и изиска съблюдаване на точка 4 от меморандума от Будапеща.

Източник: CNN

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР