Прекарваме около 1/3-та от живота си в състояние на сън.

...
Прекарваме около 1/3-та от живота си в състояние на сън.
Коментари Харесай

Изследователка на съня: Трябва да има ярък контраст между нощта и деня

Прекарваме към 1/3-та от живота си в положение на сън. Добрият сън е ключът към поддържането на мозъка ни благополучен, здрав и жизнен. Когато спим, мозъкът ни не просто се изключва. Той прави доста значима работа - като подбиране и запазване на информацията от деня. Без сън не бихме могли да научим или запомним нищо. А откривателите на съня не престават да откриват повече за това какво се случва, до момента в който спим, демонстрира репортаж на DW.

Сънят е доста значим, безапелационна е изследователката на съня Кристине Блуме. Тя и нейният екип се пробват да открият кои фактори въздействат на съня и по какъв начин. Те организират серия от опити с тествани лица, като всякога трансформират единствено един параметър.

" Туризмът покачва енергийните ми равнища и ми оказва помощ да се отпусна. Психологически ви дава известна отдалеченост от всекидневието. Трябва да се концентрирате върху пътеката, изключително когато е тясна и криволичеща или би трябвало да се катерите. Изисква се доста централизация, тъй че даже нямате психическо пространство да мислиш за ежедневните неща. И това е значим аспект на релаксацията. Трябва да има ослепителен контрастност сред нощта и деня. Като дълбоки долини и високи планини, за разлика от леко наклонени хълмове “, описа Кристине Блуме.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР