Предполага се, че съвременният свят се ръководи от здрав разум,

...
Предполага се, че съвременният свят се ръководи от здрав разум,
Коментари Харесай

Всичко, което не знаете за азиатските суеверия

Предполага се, че актуалният свят се управлява от здрав разсъдък, съпроводен от разнообразни обичаи. И въпреки всяка страна по света да има своите суеверия, които малко или доста се съблюдават от жителите, в източите страни всичко се управлява от тях.

Така че, с цел да може един човек да се впише в метода на живот в Източна и Южна Азия, той ще би трябвало да има обширни знания в региона на магиите и обичаите. Днес ще ви срещнем с главните суеверия, които господстват в Далечния Изток.

1. Късметлийски числа

Колкото и необичайно да звучи за един западен човек, в доста азиатски страни календарът се дели на положителни и неприятни дни. Освен елементарните хора, от късметлийските цифри се въздейства цялата работа на държавното управление, архитектурата и още редица държавни институции.

Когато пък младежите решат да сключат брак, те са задължени да посетят гадателка, която да дефинира тяхната кармична съгласуемост, както и подобаваща дата, на която да се врекат във безконечна честност.

 Число 9

В Китай и Япония считат, че цифрата 13 носи неприятна сила, по тази причина и постоянно тя е изпускана в строителството на нови здания, а асансьорите пък напълно нямат копче, което да води до този етаж.

В Тайланд и Китай за щастливо число се счита 9, защото на локалния език се превежда като „ придвижване напред ”. В Япония обаче обстановката е напълно друга. Там 9 се произнася като „ ку ”, което значи болежка и страдалчество. Ето за какво доста от лечебните заведения в страната са единствено на 8 етажа.

2. Ромб

За китайците тази геометрична фигура е равнозначна на Дявол за западните страни. Вярва се, че острите ъгли на страшния знак прерязват щастието, а другите страни отразяват неблагополучието.

Интересен случай, обвързван с това поверие, е обстановката с небостъргача на Китайската банка. Построен през 90-те години от великия проектант Йео Минг Пей, който е създател и на стъклената пирамида пред Лувъра, той става мотив за публичен скандал.

Сградата има за цел да прилича бамбукови стебла, символизиращи разцвет, само че външната й обшивка е построена от ромбовидни стъкла. Стига се до там, че Китай е упрекнат в скрит план против тогава още английския Хонконг.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР