Sony считат, че продажбите на PlayStation 5 конзолата са достигнали

...
Sony считат, че продажбите на PlayStation 5 конзолата са достигнали
Коментари Харесай

Sony смята, че продажбите на PS5 са достигнали върха си

Sony смятат, че продажбите на PlayStation 5 конзолата са достигнали пика си и оттук-нататък постепенно ще спадат. Заключението е направено в постоянния финансов отчет на компанията за края на фискалната година, завършила на 31.03.2024.

По отношение на 12-те месеци, покрити от отчета се отбелязва, че Sony са продали в този интервал 20.8 милиона PlayStation 5 конзоли. По този метод общият брой продадени машини от появяването на конзолата до края на март възлизат на 59.2 милиона. От компанията предвиждат, че до края на актуалната фискална година ще се продадат още 18 милиона конзоли.

PSN бележи растеж, като в секцията Game & Network Services се отбелязва усъвършенстване спрямо миналата година от 17% до $27.7 милиарда. Оперативният доход е повишен до $1.85 милиарда Броят на клиентите на PlayStation Network е достигнал 118 милиона, което е нарастване с 10 милиона индивида спрямо миналата година.

По отношение на софтуера, общо за PS4 и PS5 продажбите са трансферирали 72.6 милиона единици през последното тримесечие – нарастване с 4.6 милиона единици. Според японската компания, положителните резултати значително се дължат на триумфа на Helldivers. Лайв-сървис шутърът се е продал в над 12 милиона копия (считано към 5.05.2024).

„ Играта се трансформира в най-голямото ни заглавие за компютри към сегашен ден. И в качеството си на мултиплтформено заглавие, то също по този начин способства за продажбите и облагата през това тримесечие “, пишат Sony. Те допълват, че чакат с интерес появяването на два други лайв-сървис плана: Destiny 2: The Final Shape и Concord.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР