Преди време Петел публикува отворено писмо към хората, написано от

...
Преди време Петел публикува отворено писмо към хората, написано от
Коментари Харесай

Една българка се обърна към народа с отворено писмо с 19 точки, което може да промени историята на България

Преди време " Петел " разгласява отворено писмо към хората, написано от една българска майка - Линда Николова. Критичните ѝ и откровени думи за действителната обстановка в България провокираха огромен интерес измежду читателите ни. Сега обаче Линда има да каже още нещо значимо на народа и по тази причина още веднъж се е обърнала към " Петел ". Публикуваме новото ѝ отворено писмо без редакторска интервенция:

Здравейте, споделям се Линда. Няма да ме видите с национална носия. Нямам на терасата си националния байрак.

Не пиша патриотични статуси във Facebook и не нося тениски с надпис „ България над всичко “. Опитвам да се заставам надалеч от добре познатите „ огромни патриоти “ и не им съчувствува.

Но все пак съм в действителност заинтригувана от това, което се случва тук и не желая да се примиря със настоящето състояние.

Знам,че има хиляди българи, които също не желаят и могат да одобряват парадоксите, които се постанова да поносим всеки ден, само че в последна сметка желанието за личен комфорт и страха от вдишване на персонална отговорност постоянно надвива. А не трябва…

Преди известно време, взех решение да напиша едно отворено писмо до ръководещите и да насочва апел към тях да се осъзнаят и да стартират да мислят и за нас.

Разказах моята житейската история обвързвана с несправедливото и неприятно отношение на няколко държавни чиновници по отношение на мен и фамилията ми, само че за жал бях доста неправилно разбрана и куп хора ме заляха със злобни и отрицателни мнения.

Някои от тях ме укориха,че просто си пиша и се жалвам и ги занимавам със себе си. Е, в този момент няма да ви зает да четете някоя моя „ скучна и глупава “ персонална история, не се тревожете. Реших,че е време за деяние и би трябвало да се предприеме нещо за смяната, която всички българи желаеме.

Перото е по-силно от меча, само че единствено в един съвършен, кротичък и хубав свят, от който България сега е много надалеч.

Но с доста общи старания ние, българския народ можем да създадем по този начин, че и нашата Родина да се трансформира в прелестно място без толкоз бедност, апетит, ненавист, завист и неправда.

Пътят към смяната ще е сложен, само че имам вяра,че битката си заслужава. Нужно е да се въоръжим с доста предвидливост, рационалност, увереност и неизменност. Кървава гражданска война няма да помогне, повярвайте ми.

Трябва да сме дейни и непреклонни,но не и безразсъдни. Мнозина ще ме сметнат за странна и наивна,някои иска ми се присмеят, други ще злословят по мой адрес и ще дефинират всичко като „ глас в пустинята “…но това е без значение сега!
Тук няма място за персонални обиди и демонстрации на егото, тъй като става дума за нещо надалеч по-съществено и огромно, което визира хиляди хора.

Отправям най-сърдечни апели към целия български народ - дано бъдем по-смели, решителни и борбени!

Но и по-мислещи и съзнателни! Нека откакто не сме удовлетворени от ръководството и ръководещите да изготвим и обмислим своите претенции и да ги представим почтено пред тях под формата на кротичък митинг, шествие или протест.

Не просто да създадем два, три плаката с клиширани апели или хейт и да крещим като луди на жълтите павета…а да предприемем съществени и смислени стъпки към това да бъдем видени и чути!

Предлагам да изготвим различни закони и наши хрумвания за промени, които да предложим на ръководещите. По този метод имаме по-голям късмет за триумф, в сравнение с да скандираме едно и също, да викаме и да заплашваме. Ако желаеме да бъдем признати насериозно,трябва да подходим съществено!

Бурните и шумни митинги до този миг не дадоха резултат, за това дано сменим метода!

Да съставим същински проект и тактика за действителна смяна!
Изготвих няколко оферти, които бихме могли да дадем и ще се веселя в случай че всеки един деен български жител обмисли и даде публичност на своите хрумвания с цел да ги обединим в един огромен план!

Ето какво предлагам аз:

1. Нито един български жител, без значение от расата си да не се употребява с привилегии от какъвто и да е аспект, в случай че това по някакъв метод ощетява останалите.

2. Нито един държавен или частен чиновник да не бъде одобряван на работа, преди дипломата му за висше обучение да е прецизно тествана.

3. Да се забрани във всеки един бранш каквито и да било прояви на шуробаджанащина.

4. 30 % от заплатите на всички депутати да бъдат отделяни всеки месец за дарения на сиропиталища, старешки домове и лечебни заведения в неприятно положение.

5. Средното обучение да стане наложително за всички български жители без значение от тяхната раса.

6. Да се наложат санкции и други наказания за безразборната раждаемост,в случай,че българските жители (независимо от тяхната раса) нямат нужните условия и финансова непоклатимост за развъждане на деца и са под 17-годишна възраст.

7. Да се отстрани от всички български университети приема с оценка от матура и всеки искащ да е студент да бъде одобряван единствено с изпит.

8. Да се сведе до най-малко безработицата и бедността, като за всички нуждаещи се се обезпечат работни места според от тяхната подготовка. Всеки физически и душевен здрав човек в работоспособна възраст е длъжен да работи. (дори да става дума за надомна работа,работа на свободна процедура или работа на цивилен контракт.)

9. Минималната пенсия да стане 400лв.

10. Минималната работна заплата да стане 600 лв..

11. Да се провеждат и осъществят повече квалификационни курсове за всички, които желаят да продължат образованието си след гимназия, само че заради една или друга причина нямат опция да учат в университет.

12. Да се сформират забавни и ефикасни извънкласни действия във всички междинни учебни заведения и гимназии, които да оказват помощ за по-бързо и елементарно асимилиране на образователния материал.

13. Да се акцентира на практическата част в преподаването в гимназиите и университетите и да се измислят настоящи за времето способи на преподаване,които ще имат нужния резултат.

14. Да се глобяват всевъзможни схеми свързани с пазаруване и пласиране на тематики и отговори за матури и взимане на изпити в университетите против пари или дриги неща.

15. Да се усили производството на български артикули, като се финансира построяването на нови заводи и фабрики и се влага повече в селско-стопанския бранш. Да се одобряват вносни артикули от други страни единствено, в случай че у нас не са налични.

16. Всяко пазаруване и пласиране на гласове за избори да се санкционира със съд, без значение от обществения статус.

17. Да не бъде допускано съществуването на фирми-фантоми,които си служат с измами и укриване на налози.

18.Всяко едно ликвидиране да бъде наказвано с пожизнен затвор без право на опрощение.

19. Във всички български гимназии в 12-ти клас да се вкарват часове по „ Професионална ориентировка “, посредством които да се обърне внимание на всеки един възпитаник и да му бъде оказано нужното подпомагане по отношение на това каква специалност и образование да избере.

Това са единствено дребна част от нещата, които биха трансформирали страната ни в позитивна посока!

Предложете и вие вашите различни хрумвания и закони!

Направете тази крачка поради по-доброто бъдеще на децата си и богатството на народа!
В момента към момента съм по майчинство и както всички вас имам куп отговорности, само че не считам, че би трябвало да се отсрочва смяната, която чакаме и желаеме. Всеки от нас може да жертва най-малко малко от персоналното си време, в случай че е в името на една огромна и велика идея!

И с цел да не решат още веднъж критиците, че съм следващия Дон Кихот борещ се с вятърните мелници, най-отговорно декларирам, че съм в подготвеност да обединя всички искащи същинска смяна и да провеждам и действителни събирания на които да се дискутират и възнамеряват елементи свързани с бъдещия план.

Защото каквото и да си приказваме, без ясна идея и добра организация, нещата няма да се получат. Ако ще вършим нещо, от което зависи нашето бъдеще, би трябвало да вложим цялата си душа в него.

Не мога да дам 100 процентово заричане за бързи резултати, както вършат политиците, само че в тази ситуация всичко зависи от нас.

Първоначално, всеки искащ да се включи в плана, ще бъде прибавен в моята Facebook група „ Нека дружно да променим България ". Чрез нея ще се провеждат на по-късен стадий и събирания онлайн.

Стига онлайн рецензии, недоволства и непотребна завист! Да създадем нещо положително и доста, за което ще ни бъдат признателни идните генерации!
Да покажем, че не сме овчи народ, който се манипулира елементарно и да стартираме да отстояваме концепциите и позициите си!

Управляващите, които всекидневно ни подвеждат с подправени обещания може и да са спечелили борбата, само че народа би трябвало да завоюва войната! Без експанзия, ненавист и огорчение…а с разум и увереност!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР