Във време, когато хранителните продукти поскъпват, а да се храниш

...
Във време, когато хранителните продукти поскъпват, а да се храниш
Коментари Харесай

Студентски стол в голям наш град стана хит: Предлага салата за 1,50 и основно за 3 лв.

Във време, когато питателните артикули нарастват, а да се храниш на ресторант става все по-скъпо, за от ден на ден хора във Велико Търново едно заведение за публично хранене се трансформира в същински шлагер.

В днешният почивен ден, столът за студенти във Велико Търново не работи. През делничните дни, обаче се трансформира в същински шлагер и освен за студенти. Едно от трите заведение във Велико Търново, обслужващо учещите висше обучение, е в центъра на града и е отворено, и за останалите хора – на преференциални, ниски цени. А това го трансформира в същински шлагер.

Сезонна салата за към лев и петдесет и главно ядене с месо – за под 3 лв.. Такива цени са действителност и то в заведение, намиращо се в идеалния център на Велико Търново. То е отворено и налично за всички, само че приоритет за студенти.

Посочените цени за учещите висше обучение – постоянно или задочно. За всички останали обядът е под осем лв.. Цена, която излиза даже по-евтино от домашната. Така, студентският стол във Велико Търново се трансформира в същински шлагер, освен за студентите.

" Столът предлага вкусна и топла храна за студентите и освен за тях, а и за жителите на Велико Търново, сподели пред NOVA Васил Цонков – ръководител на Студентски съвет във ВТУ " Св. Св. Кирил и Методий “

Държавата поема част от храненето на студентите, а останалите хора компенсират разноските, плащайки действителна цена на сготвена храна, само че въпреки всичко близка до себестойност.

В студентският стол, в центъра на Велико Търново, по обед могат да бъдат видени съдии, прокурори, банкови чиновници, служители на реда. Не дребна част от тях пазарят и храна за у дома, още от обедното меню. А то е разнообразно и както стана ясно – доста на ниска цена. Качеството, обаче не отстъпва на другите сходни топли точки в града.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР