Преди очакваната военна операция израелската армия започна да евакуира град

...
Преди очакваната военна операция израелската армия започна да евакуира град
Коментари Харесай

Израел потвърждава евакуацията на Рафах

Преди предстоящата военна интервенция израелската войска стартира да изтегля град Рафах в южната част на линията Газа.

Военните приканиха жителите в източната част на града на границата с Египет да се реалокират в лагера Ал-Маваси на Средиземно море , който се намира на няколко километра на север.

Индиректните договаряния сред Израел и ислямистката терористична организация Хамас в Кайро в предходните два дни .

От месеци съдружниците на Израел предизвестяват за възможна атака в Рафах , защото там има стотици хиляди палестински бежанци от северната част на анклава, които първо се изтеглиха там при началото на сухопътната интервенция на израелските сили. От месеци те живеят при все. В подготовката за нахлуване Израел се е снабдил с десетки хиляди палатки за настаняване на цивилни отвън Рафах.
 Хамас са решени да реализират съглашение,
Хамас са решени да реализират съглашение, " само че не непременно "

Израелските сили не престават офанзивата над региони в палестинския анклав, до момента в който текат договарянията в Кайро

, с цел да разбие останалите батальони на " Хамас ". Смята се, че в града на границата с Египет се държат и някои от над стоте заложници, които към момента се намират в ръцете на " Хамас ".

Израел смята, че интервенцията е неизбежна, защото единствено тя подсигурява унищожаването на бойния потенциал на Хамас. В противоположен случай групировката може да възвърне силата си след края на войната.
 Бенямин Нетаняху: Прекратяването на войната в Газа в този момент ще резервира
Бенямин Нетаняху: Прекратяването на войната в Газа в този момент ще резервира " Хамас " на власт

Израел е подготвен да спре моментно боевете в Газа, с цел да обезпечи освобождението на заложниците

И до момента в който течаха договарянията в Крайна не спря военното опълчване в Газа.  Най-малко седем души бяха ранени , откакто към региона на граничния пункт " Керем Шалом " на границата сред Израел и Газа в неделя следобяд.  Хамас пое отговорност за ракетния обстрел , като сподели, че техните бригади " Ал-Касам " са атакували региона на Керем Шалом със 114 мм ракети с дребен обхват на деяние.  Малко след офанзивата израелската войска затвори пункта , намиращ се в региона, спирайки влизането на камиони с филантропична помощ, а по-късно и , където е била ситуирана пусковата установка, от която са били изстреляни ракетите на Хамас.

Преди седмица против три къщи в град Рафах. 
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР