Пълноправно членство в НАТО е крайната цел на Украйна, заяви

...
Пълноправно членство в НАТО е крайната цел на Украйна, заяви
Коментари Харесай

Военният министър на Украйна: Пълноправно членство в НАТО е крайната ни цел

Пълноправно участие в НАТО е крайната цел на Украйна, съобщи във видеообръщение към Парламентарната асамблея на НАТО в София украинският министър на защитата Рустем Умеров, заяви Българска телеграфна агенция.

„ НАТО значи сигурност и аз съм уверен, че приемането на Украйна в алианса ще бъде взаимноизгодна стъпка към в допълнение подсилване на сигурността в Европа и по света “, сподели Умеров.

Той уточни, че наскоро Русия стартира нова атака в Харковска област. По думите му руснаците подценяват загубите си и напредват с танкове, бронетранспортьори и пехота и ги възпира само куража на украинските въоръжени сили.

„ За нас е доста мъчно, тъй като не ни доближават оръжия – изключително снаряди и системи за противовъздушна защита “, сподели Умеров. „ Русия се пробва да унищожи всичко, което не може да превземе, продължава да убива и да тероризира почтени цивилни “, добави той.

Имаме потребност от вашата увереност да спрем това, съобщи Умеров. По думите му Украйна се нуждае от още противовъздушни оръжия и още оръжия с огромен обхват.

Украинският министър на защитата също по този начин уточни, че съветските офанзиви против енергийната инфраструктура на страната му съставляват опасност и за нейните съседи. По думите му е въпрос на време офанзивите да прекосят границата. Умеров насочи апел към прилежащите страни да намерят метод да затворят небето над западна част на Украйна от личната си територия.

Министърът също по този начин изрази поддръжка за Франция и балтийските страни по отношение на повдигнатата от тях опция за присъединяване на въоръжените сили на партньорските страни в интервенции на територията на Украйна. Той приветства самодейността за връщане на задгранични експерти на територията на Украйна, които да образоват украинските въоръжени сили. По думите му това би икономисало скъпо време.

Във връзка с задачата на Украйна за участие в НАТО Умеров съобщи, че формалните представители на страната му работят в тесни връзки с специалисти от алианса, с цел да реализиран съответни резултати до срещата на върха на през юли във Вашингтон.

В умозаключение украинският министър на защитата изрази признателност за непоклатимата поддръжка от страна на алианса за Украйна. По думите му тя е значима освен за сигурността и стабилността на страната му, само че и с цел да бъде обезпечено, че правилата на интернационалния законов ред ще продължат да се ползват и в бъдеще.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР