Когато говорим за чуждестранни туристи в България едва ли си

...
Когато говорим за чуждестранни туристи в България едва ли си
Коментари Харесай

Мексикански туристи наводниха България

Когато приказваме за задгранични туристи в България надали си представяме такива от Мексико. Нещата обаче се трансформират. Броят на руснаците може и да понижава с всяка минала година от началото на войната на Русия в Украйна, само че пък в България започнаха да идват от ден на ден туристи от... Мексико.

Един от най-големите мексикански туроператори - Mega Travel, дружно с българския им сътрудник Viya travel, стартираха чартърна стратегия от Мексико сити до София, оповестява Travel News, цитирайки българската туристическа организация.

" Първият полет беше сбъднат на 18 май тази година, като предвиждаме да създадем общо 14 чартъра и това е една осъществена наша фантазия ", разяснява Юсуф Коч, който е притежател и шеф на Viya travel.

Полетите от Мексико са с огромния Airbus А330 на българската самолетна компания GullivAir и по проект би трябвало да продължат до ноември 2024 година В самолета има 320 места, като

пътуването се прави непосредствено, без междинни кацания.

Полетите ще бъдат на всеки 12 дни.

Туроператорите разясняват, че са избрали Летище София за начална и последна точка поради положителните условия, които аеропортът предлага. Колкото до избора на мексиканските туристи да посещават България, аргументите не са една и две.

На първо място хората с по-висок стандарт в Мексико всекидневно харесват Европа. 

В момента, поради разнообразни рекламни акции в страната, в това число от страна на локалния сътрудник на българската организация, доста известни стават и Балканите. След ноември тази година, българските туроператори чака да доведат в допълнение най-малко 2000 мексикански туристи по постоянните линии.

" Интересът към Балканите е доста огромен от страна на мексиканците,

тъй като страните оферират огромно многообразие от културно-исторически забележителности. С чартърите ще водим мексикански туристи за обиколка на Балканите, като програмата започва от София и приключва тук с полет наопаки ", разяснява Коч.

Очакванията на туроператора са у нас да дойдат към 5000 мексиканци. Туристическата организация им предлага осем разнообразни пакета с обиколки на България, Гърция, Турция, Румъния, Северна Македония, Сърбия, Албания, Хърватия и Босна и Херцеговина. Започва се с обиколка на София, Пловдив, Велико Търново и Рилския манастир.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР