Преди 85 години изследователи от Харвардския университет започват Изследване на

...
Преди 85 години изследователи от Харвардския университет започват Изследване на
Коментари Харесай

Как да остареем щастливи

Преди 85 години откриватели от Харвардския университет стартират " Изследване на развиването на възрастните ", с цел да открият кой метод на живот прави хората щастливи през допустимо най-дълго време.

Според уеб страницата, на който е поместена информация за изследването, представен от CNBC, всеобхватното проучване се състои от няколко изследвания, в това число изследването " Грант ", което наблюдава " 268 приключили Харвард студенти от випуск 1939 година до 1944 година " в продължение на повече от 80 години.

Участниците са разпределени в две категории в по-късен стадий от живота им: " Щастливи-добри " и " Тъжни-болни ".

" Проучването откри, че има седем навика, вследствие на които хората са щастливи и здрави в по-напреднала възраст, а не приключват живота си тъжни и заболели ", излиза наяве от курсът на Харвард за ръководство на щастието, който образователното заведение включва в програмата си.

Ето и навиците, които, наподобява, водят до благополучен и добре изживян живот, въз основа на резултатите от изследването:

Да не се пуши.

Избягване на злоупотребата с алкохол.

Поддържане на здравословно телесно тегло.

Ежедневни физически извършения.

Възприемане на адаптивен жанр на справяне с проблеми (Това значи, че разчитате на положителни практики за разрешаване на конфликти).

Насърчаване на настройката за напредък (Инвестирайте в обучение или в практики за учене през целия живот).

Поддържане на постоянни, дълготрайни другарски и любовни връзки.

Участниците, включени в изследването, попълнят въпросници за аспекти от живота си като психологично здраве и качество на брака на всеки две години. Освен това те дават информация за здравословното си положение на всеки пет години и се интервюират на всеки пет до 10 години, " с цел да документират по-задълбочена информация ", съгласно уеб страницата на Харвардското изследване.

" Да остаряваш щастливо и добре, вместо тъжно и болно, е най-малко ненапълно под персонален надзор ", споделя през 2001 година доктор Джордж Е. Вайлант, някогашен шеф и един от пионерите на изследването, пред Harvard Gazette.

" Имаме забележителен надзор върху тежестта си, физическата интензивност, образованието си и злоупотребата с цигари и алкохол ", добавя Вайлант. " С упорита работа и/или терапия връзките ни със съпрузите и стиловете ни за справяне с проблеми също могат да бъдат изменени към по-добро. Успешната напреднала възраст може да се крие не толкоз в нашия хороскоп и гени, колкото в нас самите. "

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР