Празничният кръг във Висшата лига донесе нови спорове около технологията

...
Празничният кръг във Висшата лига донесе нови спорове около технологията
Коментари Харесай

Спорни засади доведоха до нов спор за използването на видеоповторенията в Англия

Празничният кръг във Висшата лига донесе нови разногласия към технологията за видеоповторения (VAR). В някои от мачовете се стигна до неточности или дискусионни отсъждения макар прегледа на обстановките, поради което авторитетни фигури желаеха преразглеждане на засадите или премахването им от случаите, които се гледат с VAR.

В дуела сред " Ливърпул " и " Уулвърхямптън " изравнителен гол на " вълците " беше анулиран поради засада на Джони Кастро, която не беше безапелационна даже и след повторенията. Това накара някогашният състезател и управител на мърсисайдци Греъм Сунес да разкритикува за следващ път системата.

" Ние сме в развлекателния бизнес, а с VAR лишаваме заниманието на хората. Вижте, почитателите към този момент не могат да се зарадват, тъй като чакат две или три минути, с цел да схванат дали има гол ", сподели Сунес в студиото на Sky Sports.

" А какво да кажем за нападателите? Можете ли да обясните на Джони, че не е бил в вярна позиция, като направи всичко, с цел да остане на линията на отбраната, само че му е свирена засада поради няколко милиметра, даже не знам дали има такава. Той не получава преимущество от милиметър или сантиметър, всеки, който е играл фубол, го знае ", добави Сунес.
Out of interest, what’s your view?
— Gary Lineker (@GaryLineker) December 29, 2019

Друг някогашен състезател на алените - Джейми Карагър, също се разгласи срещу прекомерното вглеждане в засадите. " VAR ни коства доста голове, а футболът е точно това. "

Бившият рефер Марк Клатенбърг също прикани за нова полемика и смяна на настоящите правила за потребление на технологията. В момента VAR влиза в приложимост при подозрения за червен картон, дузпа и при разглеждане на маркираните попадения. Според Клатенбърг засадата не би трябвало да бъде едно от тях.

" Вярвам, че е време да премахнем решенията за засадите от процеса на VAR. Вълнението и духът на играта са в заплаха от прецизността на технологията VAR, когато става дума за засадите. Така че за какво да не се върнем към асистент-реферите, които подвигат флага за засада, и да се придържаме към техните решения? "

След дуела на " Анфийлд " Юрген Клоп и сътрудника му от " Уулвърхямптън " Нуно Еспирито Санто се сплотиха към компромисно решение реферите да гледат обстановките на екран до терена, каквото не се практикува в Англия. " Не знам за какво в никакъв случай не го вършат, като мониторите са до нас ", сподели Клоп, а португалецът добави: " Съдиите, които гледат VAR, не усещат пулса на мачовете. "

 Спорни засади доведоха до нов спор за потреблението на видеоповторенията в Англия
© Reuters

Кръгът беше белязан от още няколко противоречиви положения. В срещата сред " Кристъл Палас " и " Саутхямптън " гол на Вилфрид Заха беше анулиран, откакто повторенията демонстрираха, че нападателят е в засада с рамото си. Подобно беше ситуацията и в мача сред " Брайтън " и " Борнемут ", а на дуела " Норич " и " Тотнъм " попадение на Тему Пуки не беше зачетено поради няколко милиметра.

В последния мач за 2019 година сред " Манчестър сити " и " Шефилд " също имаше анулиран гол поради засада, дело на Лис Мусе.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР