Великата Лили Иванова предизвика френетични аплодисменти и изправи трибуните с

...
Великата Лили Иванова предизвика френетични аплодисменти и изправи трибуните с
Коментари Харесай

Молец обраха наградите на БГ радио, но само Лили Иванова вдигна публиката на крака

Великата Лили Иванова провокира френетични овации и изправи трибуните с появяването си и осъществяванията си на сцената на премиите на БГ радио в зала Колодрума в Пловдив.
Прочетете още
Примата на българската сцена се появи боса, а до момента в който  изпълняваше „ Живея тук и в този момент ” и „ Детелини ”, скачаше и се забавляваше дружно с публиката.

След забележителното ѝ осъществяване водещите Рафи и Ненчо Балабанов поканиха братята Магардич и Джуди Халваджиян да връчат наградата в раздел  „ БГ изпълнителка ”, където номинирани бяха Мария Илиева, Михаела Филева, Тони Димитрова, DARA, Дара Екимова.

„ На нас се падна достойнството да дадем наградата в най-желаната категория. Мисля да поканя победителката да взе участие в “Като две капки вода ”. Всъщност значимото е да не попада никой в „ Господарите ”. Продължавайте да вдъхновявате основателите на музика ”, пошегуваха се Маги и Джуди.

После  прочетоха името на спечелилия – Дара Екимова.

Младата певица не скри вълнението си от признанието на публиката и показа нещо съкровено, че постоянно е мечтаела за поп сцената и си е представяла този миг.

  “ Това е с помощта на вас и на това, че слушате музиката ми. Благодаря на майка ми, която има вяра в мен през цялото време. Благодаря на всички ви! ”, сподели тя.

Следващото музикално осъществяване бе на Владимир Ампов-Графа, който пя една от най-новите си песни – „ Burnout ”.

В  „ БГ дебют ” статуетката отиде при Robi, връчиха я Иво Аръков и Наско Пенев от Б.Т.Р.

“Тази премия е доста скъпа за мен. На нея написа “дебют ”, само че аз от години се боря музиката ми да доближи до вас и съм признателен на БГ радио, че направи това допустимо. Благодаря на приятелката ми Плами, която ми оказва помощ във всичко в този живот, в това число и за песните ми. Хора, давайте късмет на младите реализатори, имаме какво да покажем ”, сподели разчувствуван актьорът.

После на сцената излезе кметът на Пловдив Костадин Димитров. Той благодари на уредниците, че от години избират тъкмо градът под тепетата да е хазаин на церемонията.

Градоначалникът връчи наградата в категория „ БГ колаборация ” на Миро и Мария Илиева за песента им „ Ако на следващия ден няма през днешния ден ”.

“Каква превилегия е да създавам с Миро! Много те обичам! Благодаря на вас и на БГ радио, че дадохте късмет на тази ария ”, сподели на микрофона Мария Илиева.

Истинска сензация провокира идващото осъществяване – дуетната ария „ Друг живот ” на Софи Маринова и Дони. Публиката още веднъж избухна в овации.

Последва връчването на наградата за БГ група ”, а със задачата да разгласят спечелилите се нагърбиха Иван Бърнев и Джо Лин Търнър. Номинирани бяха  Б.Т.Р., „ Мери Бойс Бенд ”, „ Остава ”, Стефан Вълдобрев и нормалните обвинени, Deep Zone Project. Победата бе за Б.Т.Р.

“Благодарим на всички, които са дали своят вот. Да бъдеш в тайфа в днешно време не е елементарно. Така че - благодарим на всички, които са ни подкрепили ”, сподели вокалистът Наско Пенев, който до неотдавна се изявяваше извънредно сполучливо и в тв шоуто „ Като две капки вода ”.

Музикалната стратегия продължи с осъществяване на Миро, който потопи публиката в „ Любов като небе ”. След бурните овации на почитателите Богдана и Симо Колев оповестиха спечелилия в  категорията „ БГ дует/трио/вокална група ”. Статуетката отиде при момчетата от група „ Молец ”.

“Благодарни сме, че продължавате да ни подкрепяте - в нашия случай подкрепяте самостоятелната българска музика. Благодарим, че видяхте капацитета ни, ние занапред започваме. Дайте път на всички млади реализатори ”, единомислещи бяха Кристиян Макаров и Юлиян Славчев.

Големият победител в категория „ БГ реализатор ” стана Миро, който завоюва статуетката в жестоката конкуренция на Веселин Маринов, Владимир Ампов-Графа, Любо Киров и Руши.

След като пя и бе награден, Миро отстъпи сцената на Стефан Вълдобрев. След осъществяването му артистът Мариан Бачев и текстописецът Александър Петров връчиха наградата „ БГ текст ”, а премията отиде за повторно за вечерта при група „ Молец ”  за „ Цялото време ”.

Михаела Филева не изневери на традицията и още веднъж се включи в церемонията. Тя изпя парчето „ La musica ”, а след осъществяването ѝ бе разгласен спечелилият в категория „ БГ ария ”. Там за повторно грамофончето отиде при Дара Екимова за парчето „ Дишам ”.

„ Изобщо не го чаках. Това парче ме избави и ви благодаря, че го слушате и ме подкрепяте. Много съм щастлива, че има вълна нова и смислена българска музика, в която се приказва за значимите неща ”, не скри страстите си певицата.

Тя отстъпи сцената на Дара и Венци Венц, които изпяха парчето „ Змия ”. Актрисата Елена Петрова и началник Иван Манчев пък оповестиха спечелилия в категория „ БГ видеоклип ”. За трети път статуетката отиде при група „ Молец ” за „ Цялото време ”.

Хитовият дует получи и наградата за „ Най-добър албум ”, а премията им връчихат Дарин Ангелов и Кaleen(представителка на Австрия на Евровизия).

Следващото осъществяване бе на Руши, а финалът бе за най-вълнуващата категория  „ БГ подстрекател ”.

Приза завоюва Кирил Маричков, който не бе в залата. Още по време на турнето на „ Фондацията ” – сборната фондация, в която взе участие и той, стана ясно, че рокаджията има здравословен проблем.

Затова в залата нямаше сюрпризирани, че Маричков благодари за признанието с видео послание. Статуетката от негово име одобриха съидейниците му от „ Фондацията ”.

Вечерта приключи с вълнуващо осъществяване на емблематичното парче на Маричков  и „ Щурците ” „ Клетва ”, изпълнено от всички актьори.



 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР