Правителството прие Постановление за одобряване на допълнителни разходи по бюджета

...
Правителството прие Постановление за одобряване на допълнителни разходи по бюджета
Коментари Харесай

Купуваме Molnupiravir за 23 млн. лв.

Правителството одобри Постановление за одобрение на спомагателни разноски по бюджета на Министерството на здравеопазването за 2022 година в размер на 23 049 840 лева за обезпечаване на лекарствени артикули за лекуване на COVID-19. С одобряването на спомагателни разноски се обезпечава финансово контракт за доставка на лекарствения артикул Molnupiravir, осведомят от държавната пресслужба.

Molnupiravir е противовирусно лекарство, предопределено за нехоспитализирани възрастни пациенти с лек до сдържан COVID-19 и най-малко един рисков фактор, обвързван с градация до тежък COVID-19. Лекарственият артикул е за перорална терапия за амбулаторна приложимост и ще се предлага в опаковка за петдневен курс на лекуване.

По този метод ще бъде обезпечен достъпът на българските жители до лекарствения артикул Molnupiravir за лекуване на COVID-19.

Очакваните резултати от приемането на постановлението са свързани с обезпечаване на достъп на българските жители до лекарствени артикули за лекуване на COVID-19, както до края на актуалната, по този начин и за идната календарна година, прецизират от Министерски съвет.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР