Правителството одобри също така допълнителни разходи по бюджета на Министерството

...
Правителството одобри също така допълнителни разходи по бюджета на Министерството
Коментари Харесай

Още 1.5 млн. за Министерството на спорта

Правителството утвърди също по този начин спомагателни разноски по бюджета на Министерството на младежта и спорта за 2022 година в размер на 1 500 000 лв..

В политиките по отношение на административната промяна, залегнали в т,1 на Раздел „ Законодателна и административна промяна – политики “ от Коалиционното съглашение е планувано унищожаване на неработещи дирекции и основаване на нови с ясни правила за работа, повишение на административния потенциал на чиновниците и увеличение на възнагражденията в Министерството на младежта и спорта.

Предвижданите организационна конструкция и функционалностите на административните звена в новия Устройствен устав на Министерството на младежта и спорта изискват спомагателен административен потенциал, с който министерството не разполага към сегашния миг.

Очакваните резултати от приемането на Постановлението са свързани с обезпечаване на средства за погашение на хонорари на личния състав, с което ще се обезпечи нужния финансов запас за осъществяване на структурни промени на личния състав в Министерството на младежта спорта по отношение на приемането на новия Устройствен устав, както и за еднократно установяване на нов размер на самостоятелните съществени месечни заплати.

Ще се даде спомагателна опция за кариерно развиване и по-добра мотивация на държавните чиновници с професионален опит, както и за застраховане нужния административен потенциал за осъществяването на функционалните отговорности на административните звена.

В тази връзка се предлага спомагателните средства в размер на 1 500 000 лева, нужни по отношение на идните структурни промени да се обезпечат за сметка на плануваните в централния бюджет средства за 2022 г.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР