Правителството одобри изменение на концесионния договор за Летище София, което

...
Правителството одобри изменение на концесионния договор за Летище София, което
Коментари Харесай

Желязков за Летище София: Плащания нито се опрощават, нито се намаляват

Правителството утвърди изменение на концесионния контракт за Летище София, което планува отсрочване на годишни заплащания от концесионера към страната. Изменението е препоръчано от транспортния министър Росен Желязков и е целесъобразно с намалелите пътувания поради пандемията.

Желязков посочи, че отлагането не значи опрощаване на бъдещите заплащания, както и че този месец страната ще получи 660 милиона лв. в началото заплащане от концесионера. 

" В момента имаме подписан концесионен контракт, който е правно годен и обвързващ. Всички тематики, тези, хрумвания, изказвания, политиканстване на тематика мораториум върху нещо, което към този момент е реалност, е юридически нихилизъм и държавнически волунтаризъм.

Който има предпочитание, в идващото ръководство може да пристъпи към преустановяване на контракта с всички последствия от това, само че ще би трябвало да отговори на следния въпрос - и това би трябвало да бъдат отговори на държавници, за какво някой желае да лиши приходната част от бюджета в този момент и незабавно с 660 милиона с Данък добавена стойност, който доход е един от оценените от Българска народна банка като рисков, в случай че не бъде получено първичното концесионно заплащане, “ разяснява министърът на превоза. 

, че на днешното съвещание на държавното управление ще бъде гласувано да се отсрочат заплащанията на концесионера на летището за период от 10 години, само че той ще получава такси и дивиденти за своята активност.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР