Правителството на Съединените щати е подготвило санкции срещу близки сътрудници

...
Правителството на Съединените щати е подготвило санкции срещу близки сътрудници
Коментари Харесай

САЩ подготвят санкции срещу обкръжението на Путин

Правителството на Съединените щати е подготвило наказания против близки сътрудници и членове на фамилията на съветския президент Владимир Путин, съобщи в понеделник " Файненшъл таймс ",. Мерките ще влязат в действие при положение, че Русия нападна Украйна.

Финансовото издание цитира висши чиновници, работещи в администрацията на Байдън, които декларират, че глобите ще бъдат разисквани дружно от Вашингтон в съгласуваност с други западни съдружници при положение на такава инвазия.

" Лицата, които идентифицирахме, са във или покрай вътрешните кръгове на Кремъл, и играят роля във вземането на решения на държавното управление, или са минимум съучастници в дестабилизиращото държание на Кремъл`, показали са неназованите официални лица пред " Файнешъл таймс ".

Разговори

Външният министър на Русия Сергей Лавров ще организира телефонен диалог с държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен в миг на засилено напрежение сред страните им във връзка с Украйна. Това се разбра от думи на говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова пред кореспонденти, представена от БГНЕС.

" Среща лице в лице не се възнамерява ", сподели Захарова. И добави:  " Лавров и Блинкен ще проведат телефонен диалог във вторник ".

Прессекретарят на Пентнагона Джон Кърби съобщи в неделя пред  " Фокс нюз ", че нахлуване над Украйна може да стане " в действителност, почтено казано, във всеки миг ".

Днес тематиката ще разисква и Съветът за сигурност на Организация на обединените нации. По искане на Съединени американски щати Русия би трябвало да изясни скупчването на сили край Украйна. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР