Правителството на Обединеното кралство въвежда серия от политики в подкрепа

...
Правителството на Обединеното кралство въвежда серия от политики в подкрепа
Коментари Харесай

Великобритания се присъединява към антизелената вълна в Европа

Правителството на Обединеното кралство вкарва серия от политики в поддръжка на притежателите на коли, с което се причислява към страните, които оказват политическия отпор против зелената стратегия на Европа.

Така наречената " антизелена вълна ", написа CNBC, се разраства в цяла Европа, защото разноските за използване на амбициозни екологични политики се сблъскват със съпротивата на жителите, което кара някои държавни управления да понижат задачите си.

Миналата седмица английският министър на превоза Марк Харпър разгласи нови облекчения за водачите - стъпка, която съгласно него ще защищити водачите от " прекомерно ревниво съблюдаване на разпоредбите за придвижване ". Мерките включват намаляването на опциите на общинските препоръки да постановат ограничавания на скоростта, ограничавания на броя часове дневно, през които придвижването на коли е неразрешено в автобусните ленти, и нова национална система за опростяване на заплащанията за паркиране.

Решението идва в миг, когато ръководещата Консервативна партия се стреми да поддържа гласоподавателите си, доста от които живеят в селски региони и се усещат незаслужено осъдени от зелените транспортни политики, преди общите избори следващата година.

" Консервативната партия застава гордо зад колите ", декларира Харпър по време на конференция на партията в Манчестър, Англия. " Ние пазиме свободата да пътувате както желаете. "

" Зловещите " зелени политики

В речта си Харпър дефинира като " злокобна " концепцията за „ 15-минутни градове “: идея за градско обмисляне, при която всички улеснения са налични на 15 минути пешком или с велосипед. Въпреки че концепцията е възхвалявана поради екологичните си качества и фокуса върху достъпността, по време на пандемията теориите на конспирацията настояват, че тя е част от скрит план на държавните управления да управляват популацията.

" Налагам завършек на злоупотребата с по този начин наречените 15-минутни градове ", заяваява Харпър, като отбелязва, че локалните управляващи не би трябвало да могат да дефинират правила за потребление на пътищата, без да показват доказателства, че те в действителност са потребни.

Тези мнения следват по-ранното намаляване на зелената стратегия на Обединеното кралство от страна на министър-председателя Риши Сунак. Миналия месец той отсрочи възбраната за продажба на нови бензинови и дизелови коли, заявявайки, че този ход ще облекчи финансовата тежест върху семействата.

След това Сунак разгласи анулацията на градежа на сектор от дълго чаканата високоскоростна железопътна мрежа HS2 - инфраструктурен план в региона на публичния превоз, предопределен да свърже по-добре огромните градове със столицата. Вместо това той декларира, че средствата ще бъдат изразходвани за локални транспортни планове, в това число по-големи вложения в пътни мрежи, написа още CNBC.

Решението е показано под мотото на предизборната акция на Сунак " Дългосрочни решения за по-добро бъдеще ", защото той се пробва да утвърди водачеството си измежду по-радикалните фракции на торите.

Растяща европейска „ антизелена вълна “

Тези стъпки идват на фона на възходящото политизиране на зелените политики в Европа и отвън нея, защото жителите се борят с рецесията в разноските си за живот.

Миналия месец Германия одобри смекчена версия на противоречив закон за отоплението, като отсрочи последователното унищожаване на газовите котли с няколко години.

В Нидерландия разочарованието от проектите за понижаване на замърсяването с азот докара до шокираща победа на нова протестна партия на фермерите.

Междувременно държавните управления на Франция и Белгия приканиха за прекъсване на екологичната законодателна стратегия на Европейския съюз.

В Лондон неотдавнашното решение на лейбъристкия кмет Садик Хан да разшири обсега на зоната за свръхниски излъчвания (ULEZ) във всички квартали бе посрещнато с отпор от страна на тези, които стачкуват против по-високите такси. Наскоро назначеният английски министър на енергийната сигурност и енергийната успеваемост Клеър Коутиньо удостовери позицията на държавното управление предходната седмица, като съобщи, че обществеността не би трябвало да бъде принуждавана да става зелена.

 

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР