Русия заяви вчера, че твърденията на Запада за военно сътрудничество

...
Русия заяви вчера, че твърденията на Запада за военно сътрудничество
Коментари Харесай

Русия: Обвиненията срещу Москва и Пхенян във военно сътрудничество са неоснователни и необосновани

Русия съобщи през вчерашния ден, че изказванията на Запада за военно съдействие със Северна Корея са неточни и добави, че връзките с Пхенян не са ориентирани против трети страни, нито заплашват сигурността в района, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Агенцията заяви на 25 април, цитирайки изказвания на Вашингтон, че Китай обезпечава място за акостиране на глобен от Съединени американски щати съветски товарен транспортен съд, който взе участие в превозването на оръжия от Северна Корея за Русия, както демонстрират сателитни фотоси на английския институт за военни проучвания, с които Ройтерс разполага.

В интервала от август 2023 година досега корабът е направил минимум 11 доставки сред севернокорейското пристанище Раджин и съветски пристанища, сочат данни на института, който е проследявал придвижването на плавателния съд като част от план, обвързван с потреблението на общодостъпни източници за наблюдаване на мрежите на Северна Корея за заобикаляне на наказания. 

В отговор на питане за коментар по тематиката съветското министерство на външните работи съобщи, че " обвиняванията против Москва и Пхенян във военно съдействие са неоснователни и голословни ". " Колкото до английския проучвателен институт, не считаме, че сме длъжни да оповестяваме на който и да е за неточната информация, популяризирана от сходни структури, които никой нe e упълномощил или натоварил с отговорността да наблюдават за спазването на интернационалния режим на наказания ", се споделя в съветското изказване. 

Според съветското външно министерство Москва укрепва връзките си със Северна Корея въз основата на общи ползи.  " Сътрудничеството не е ориентирано против трети страни и не заплашва сигурността в района и света като цяло ", съобщи министерството. " В същото време страната ни, като член на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, обръща засилено внимание на проблемите, свързани с мира и сигурността на Корейския полуостров, и използването на решенията на Организация на обединените нации, които целят да понижат равнището на заканите ", написа в изказването.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР