Правителството на Индия ще внесе законопроект за забрана на частните

...
Правителството на Индия ще внесе законопроект за забрана на частните
Коментари Харесай

Забрана за криптовалутите в Индия

Правителството на Индия ще внесе законопроект за възбрана на частните криптовалути и за основаване на рамка за цифрови пари, подкрепяни от централната банка, заяви Народното събрание късно във вторник.

Предложеният законопроект има за цел да забрани всички частни криптовалути в Индия, заяви долната камара на Народното събрание, което се случва, откакто предходната седмица министър председателят Нарендра Моди предизвести, че биткойнът съставлява риск за по-младите генерации.

Това е последният сходен ход от страна на огромна разрастваща се стопанска система, откакто през септември Китай разгласи всички транзакции с криптовалути за противозаконни.

Пазарът на криптовалути в Индия процъфтява, откогато Върховният съд на страната анулира предходната възбрана през април предходната година, като съгласно изследване на Chainalysis през последната година е повишен с над 600%.

Смята се, че сред 15 и 100 млн. души в третата по величина стопанска система в Азия имат криптовалути, като общият размер на притежанията им възлиза на милиарди долари.

Сега техните вложения ще бъдат изправени пред нестабилно бъдеще.

През юни централната банка на Индия разгласи, че работи по въвеждането на лична цифрова валута до края на годината, като в същото време предизвести, че има съществени опасения по отношение на частните криптовалути като биткойн, етериум и други.

Законопроектът, който ще бъде показан пред новата законодателна сесия, ще разреши някои изключения за поощряване на технологията на криптовалутите, съгласно бюлетина на Народното събрание за идната активност, само че не бяха оповестени повече детайлности за препоръчаното законодателство.

Пазарната цена на биткойна изглеждаше незасегната от тази информация и се увеличи с 2,0% по време на търговията във вторник.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР