Правителствена делегация начело с премиера Бойко Борисов пристига в Скопие

...
Правителствена делегация начело с премиера Бойко Борисов пристига в Скопие
Коментари Харесай

България и Македония подписват Договор за добросъседство и приятелство

Правителствена делегация отпред с премиера Бойко Борисов идва в Скопие на 1 август, където българският министър председател и македонският му сътрудник Зоран Заев ще подпишат Договор за добросъседство, другарство и съдействие.
Във водената от премиера делегация са включени още четирима министри: Екатерина Захариева, вицепремиер по правосъдната промяна и министър на външните работи; Красимир Каракачанов, вицепремиер по публичния ред и сигурността и министър на отбраната; Теменужка Петкова министър на енергетиката и Ивайло Московски министър на превоза. След подписването на Договора всеки от министрите ще има двустранни срещи със своите македонски сътрудници.
Освен че планува премахване на езика на омразата и напрежението от двустранните връзки, използването на документа ще способства за топене и възкръсване на комерсиалния стокообмен сред България и Македония. В подтекста на контракта са и два меморандума – за реализиране на ж.п. връзка София-Скопие и за създаване на междусистемна газова връзка.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР