Книгата на рекордите на Гинес обяви сиренето Kazu Marzu за

...
Книгата на рекордите на Гинес обяви сиренето Kazu Marzu за
Коментари Харесай

Има особен аромат: Сиренето, от което излизат мухи и червеи, е обявено за най-опасното в света 



Книгата на върховете на Гинес разгласи сиренето Kazu Marzu за най-опасното сирене в света, тъй като съдържа червеи и яйца от мухи, които му придават специфична текстура.

Специалният тип овче сирене обичайно се създава от овчари в Сардиния. Сирените мухи Piophila casei снасят яйцата си в пукнатини в сиренето.

Червеите си проправят път през сиренето, усвоявайки протеина и непотребната лой. Когато сиренето е готово, всичко, което би трябвало да извършите, с цел да го изядете, е да махнете незасегнатата от червеи горна част и да гребвате с лъжица от кремообразния деликатес, оповестява CNN.

Едни чакат " наемателите " да изоставен сиренето, а други го употребяват дружно с червеите, обяснявайки по какъв начин придават специфичния мирис. Казват, че сиренето има усет, напомнящ на средиземноморски пасища, а ароматът му остава в устата с часове.


Именно поради съмнителната си здравословност, сиренето не може да се купува в свободна продажба, което е неразрешено от закона, само че жителите не престават да му се любуват. А точно здравните специалисти показват, че червеите могат да оцелеят в храносмилателната система и да основат микроперфорации в червата, само че се допуска, че към момента не е следен подобен случай, обвързван с този тип сирене.

Въпреки това авантюристите от Сардиния съумяват да намерят Kazu Marzu, сирене, което поддържа античната традиция и просвета на един народ.


Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР