При руските удари по град Харков в Източна Украйна са

...
При руските удари по град Харков в Източна Украйна са
Коментари Харесай

Четирима загинали при руски удари в Харков


При съветските удари по град Харков в Източна Украйна са починали четирима души, заяви регионалният шеф, представен от Агенция Франс Прес.

Околностите на Харков се трансфораха в най-новото огнище на войната, откакто съветските сили започнаха изненадваща сухопътна атака в граничната територия този месец, принуждавайки хиляди поданици да бъдат евакуирани.

" По предварителни данни при удара по Харков са починали четирима души. Местонахождението на още двама души е в развой на определяне. Руската войска е нанесла минимум 15 удара ", съобщи губернаторът Олег Синегубов в обява в Telegram.

По-рано кметът Игор Терехов заяви, че още шестима души са били ранени.

Харков, който е вторият по величина град в Украйна и се намира единствено на няколко десетки километра от границата с Русия, е подложен на непрекъснат обстрел, откогато силите на Москва нахлуха през февруари 2022 година

През последните седмици те реализираха най-големите си териториални завоевания в раздрания от войната изток за последните 18 месеца, до момента в който Украйна чака обезверено нужните доставки на оръжие от Съединени американски щати и Европа.

Напредъкът в Харков е принудил близо 11 000 души да изоставен домовете си, откогато Москва стартира сухопътната си офанзива на 10 май, оповестиха районни представители.

Междувременно съветските управляващи оповестиха, че при украинските набези в граничния регион Белгород и в окупирания украински район Донецк са починали двама души.

Руският президент Владимир Путин съобщи, че армията му е почнала офанзивата в Харков, с цел да сътвори буферна зона, която да отбрани съветските погранични селища от украинските набези. /БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР