Отпускане на финансови средства от Общината на математици от сливенски

...
Отпускане на финансови средства от Общината на математици от сливенски
Коментари Харесай

ОбС Сливен гласува за отпускане на пари за ученици, класирани за финалите на МТ „Математика без граници“

Отпускане на финансови средства от Общината на математици от сливенски учебни заведения, класирали се за финалите на интернационалния шампионат „ Математика без граници “, гласоподава локалният парламент. Предложението бе част от дневния ред на провелото се съвещание на Общински съветСливен и бе подкрепена с болшинство.

Други оферти, които получиха поддръжка, бяха за именуване на две улици в града. Едната ще носи името „ Шести артилерийски полк “, другата – „ Мария Кюри “.

Поредната актуализация на общинския бюджет също получи утвърждение. Тя се показва в разбъркване на финансови средства по обособените бюджетни пера поради неотложни разноски за ремонт и поддръжка на уличната мрежа, придобиване на икономически инвентар, благоустрояване на региони в няколко квартала и други

Общинските съветници гласоподаваха удължение периода на контракта на досегашния шеф на предприятието по озеленяване и гробищните паркове Веселина Казакова.

В рамките на съвещанието бе гласувано упълномощаване на представител на Община Сливен в Общото заседание на МБАЛ „ Д-р Иван Селимински “. То е планувано за 21 юни. Със свое решение от през днешния ден локалният парламент утвърди „ Дентален център 1 – Сливен “ да закупи инсталация за активността си със лични средства.

Подкрепа получи и частичната смяна в Наредбата за определянето и администрирането на локалните такси и цени на услуги и предоставяни права на територията на общината. Тя касае най-вече изменението на цените за почасово прилагане на общински зали, които не са обновени от 2016 година

В хода на съвещанието бе гласувано и упълномощаване на представител на Общината в Общото заседание на „ Пазар за плодове, зеленчуци и цветя “.



Сесията стартира с полагане на клетва от новия общински консултант Георги Георгиев. Той заема мястото на Соня Келеведжиева, чиито права бяха прекъснати след влезнало в действие решение на Върховния административен съд /ВАС/ за смяна в състава на Общинския съвет.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР