Позицията на Русия по повод желанието на Украйна да стане

...
Позицията на Русия по повод желанието на Украйна да стане
Коментари Харесай

Русия вече е против членството на Украйна в ЕС

" Позицията на Русия във връзка желанието на Украйна да стане член на Европейски Съюз е променено, в този момент то е същото, както във връзка с желанието и за участие в НАТО ", съобщи в изявление за UnHerd съветският представител в Организация на обединените нации Дмитрий Полянски.

Полянский обяснил, че позицията се е трансформирала след изказване на Жозеп Борел за това, че " войната би трябвало да бъде извоювана на бойното поле ". Още една причина, по думите на Полянски, е увеличението на оръжейните доставки на оръжие за Украйна от страните от Европейски Съюз, които, по думите му, " от ден на ден замязват на НАТО ".

Припомняме, че на 29 март тази година след договаряния в Турция, съветският договарящ Владимир Мединский съобщи, че " Русия въобще не е срещу участието на Украйна в Евросъюза ". Говорителят на съветския президент, Дмитрий Песков, също е заявявал неведнъж, че " участието на Украйна в Европейски Съюз лежи в друга повърхност ".

На 9 май президентът на Украйна Владимир Зеленски връчи на Европейски Съюз последната част от въпросника на страна-кандидат за участие в Европейски Съюз. Председателят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен съобщи, че кандидатурата на Украйна ще бъде прегледана най-късно през лятото на 2022 година.

Превод: Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР