Крайнодясната група на Европейския парламент Идентичност и демокрация (ИД) изключи

...
Крайнодясната група на Европейския парламент Идентичност и демокрация (ИД) изключи
Коментари Харесай

Изхвърлиха Алтернатива за Германия от групата им в Европарламента

Крайнодясната група на Европейския парламент " Идентичност и народна власт " (ИД) изключи партия " Алтернатива за Германия " (АзГ) в четвъртък, по-малко от месец преди изборите за Европейски парламент. Решението бе взето след изказванията на Максимилиан Кра, водещият претендент на АзГ, който сподели пред италиански вестник, че не всички от нацистките Waffen SS са били нарушители.

" ID Group не желае повече да бъде свързвана с случаите с Максимилиан Кра, началник на листата на АзГ за европейските избори ", се споделя в изказване на ID групата.

SS, или " Schutzstaffel ", е паравоенната мощ на нацистите по време на Третия Райх и играе водеща роля в Холокоста.

Това е следващият удар за " Алтернатива за Германия " в последните няколко месеца. По-рано тази седмица, водачът на френската десница Марин Льо Пен също се дистанцира от партията, считайки я за прекомерно отровен сътрудник.

Крайнодесните партии в Европейския парламент сега са разграничени сред групата на Европейските консерватори и реформисти (ЕКР), водена от италианския министър председател Джорджия Мелони, и групата ИД, ръководена от " Националното придвижване " на Марин Льо Пен. Проучванията демонстрират, че националистическите и евроскептичните партии ще завоюват рекорден брой гласове на идните избори.

Съпредседателите на АзГ Алис Вайдел и Тино Хрупала обявиха, че вземат под внимание решението на ИД, само че остават оптимисти за изборите. " Уверени сме, че ще продължим да имаме надеждни сътрудници до нас през новия законодателен интервал ", споделиха те.

Подкрепата за АзГ е спаднала с към осем пункта тази година, наранена от неподходящи правосъдни решения, опасения по отношение на връзките й с Китай и Русия и разкрития за присъединяване на висши членове в диалози за депортиране на неетнически германци.

Максимилиан Кра, чийто асистент е упрекнат в шпионаж в интерес на Китай, подаде оставка от управителния съвет на АзГ и даде обещание да не взе участие в предизборната акция след коментара си за SS, макар че към момента е претендент за европейските избори.

В финален опит да избегне изключването, делегацията на АзГ изиска ИД да изключи единствено Кра, обвинявайки него персонално за проблемите. " Виждаме това като финален (макар и обезверен!) опит да предотвратим изключването на цялата делегация на АзГ от парламентарната група на ИД ", написа евродепутатът Кристин Андерсен в писмо до изпълнителния съвет на партията.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР