Дългоочакваната реконструкция на ул. Даме Груев се проточи повече от

...
Дългоочакваната реконструкция на ул. Даме Груев се проточи повече от
Коментари Харесай

Без леви завои по ул. „Даме Груев”, докато не сложат поне един светофар

Дългоочакваната реорганизация на ул. „ Даме Груев ” се проточи повече от 3 години, а преди 6 месеца и коли потеглиха по нея.  Въпреки това към днешна дата тя към момента не може да бъде въведена в употреба. Причината – липса светофарна уредба на кръстовището с ул. „ Пере Тошев ”.
Прочетете още
На процедура сега по цялото трасе от надлез „ Родопи ” до бул. „ Македония ” е неразрешено да се вършат леви завои. Това основава компликации на доста от живеещите в зоната, които обикалят квартала или рискуват да бъдат санкционирани при непозволено завиване.

Причината е, че след ремонта улицата се води скоростен сектор и от КАТ не разрешават леви завои без светофари.

Строителите на обекта „ Парсек груп ” обявиха, че те са подготвени с всички СМР-та, само че обекта не може да вземе Акт 16 поради въпросния светофар. Самият той не е в плана, който извършва компанията, а е ангажимент на Община Пловдив.

„ В момента имаме краткотрайна маркировка, която съвсем към този момент е изтрита, когато се построи светофара, ще сложим маркировката и ще приключим плана ” съобщи Бончо Бонев от компанията.

Средствата за светофара са в бюджета на регион „ Южен ”, като районният кмет съобщи, че чака строителното позволение, с цел да разгласи процедурата.

„ В момента, в който бъде издадено то, ще обявим процедурата. Надявам се до месец да имаме подготвеност да го изградим ”, съобщи райкметът Атанас Кунчев.  Той сподели, че първичната концепция е да има пешеходен светофар с ул. „ Братя Бъкстон ”. От КАТ обаче са декларирали, че по-добре там да има светофарна уредба, която да разрешава и ляв завой.

„ Това обаче е допустимо, когато се построи светофара на ул. „ Пере Тошев ”, улицата вземе Акт 16 и по-късно да се направи план за кръстовището с ул. „ Братя Бъкстон ”, съобщи Кунчев.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР