Британският финтех стартъп Revolut е привлякъл Morgan Stanley да организира

...
Британският финтех стартъп Revolut е привлякъл Morgan Stanley да организира
Коментари Харесай

Revolut подготвя продажба на акции за 500 млн. долара

Британският финтех стартъп Revolut е привлякъл Morgan Stanley да провежда продажба на акции на стойност 500 млн. $, като чака оценката на компанията да надвиши 40 милиарда $, оповестява в. Financial Times.

Не става въпрос за спомагателна емисия акции, а за продажба на скъпи бумаги от страна на съществуващите акционери, в това число чиновници на Revolut.  Компанията беше оценена на 33 милиарда $ в границите на капиталовия кръг, извършен през 2021 година Тогава тя получи 800 млн. $ от вложители, измежду които Vision Fund 2 на японската SoftBank Group, както и основаната в Съединени американски щати Tiger Global Management.

Финасовото издание отбелязва, че постигането на оценка от 40 милиарда $, която би удостоверила статута на Revolut като най-ценния стартъп в Европа, е амбициозна цел. През последните две години пазарната среда за европейските финтех стартъпи беше много сложна. Например оценката на шведската услуга за онлайн разплащания Klarna, която беше оценена на 46 милиарда $ в границите на капиталов кръг през 2022 година, спадна до 6,7 милиарда $ при започване на 2023 година Вследствие на това някои вложители понижиха дяловете си в Revolut.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР