Съединените щати налагат нови визови ограничения на Грузия след приемането

...
Съединените щати налагат нови визови ограничения на Грузия след приемането
Коментари Харесай

САЩ наложиха санкции на Грузия заради Руския закон

Съединените щати постановат нови визови ограничавания на Грузия след приемането в Тбилиси на закон за задграничното въздействие. Ограниченията бяха обявени в изказване на американския държавен секретар Антъни Блинкън, представено от Франс прес.

Според изказването, визовите ограничавания ще обиден персони, които са виновни или съучастват в антидемократични дейности в Грузия, както и че Вашингтон ще преразгледа двустранното съдействие, оповестява БНР.

Законът, който критиците оприличават на сходни нормативен акт в Русия, беше дефинитивно утвърден предходната седмица и провокира неспиращи демонстрации в столицата и други градове. Той поставя клеймо на " проводници на непознати ползи " на неправителствени организации и медии, които получават от чужбина над 20 на 100 от финансирането си.

Управляващата партия " Грузинска фантазия " го наложи като инструмент за бистрота, само че съгласно критиците им законът е първа стъпка към ограничението на активността на опозиционни групи и демонстрира външнополитически завой към Москва. Партията ръководи страната над десетилетие, в границите на което Тбилиси получи статут на кандидат-член на Евросъюза. След гласуванията на закона за задграничното въздействие, Брюксел предизвести, че той може да затрудни договарянията. От " Грузинска фантазия " настояват, че не престават да целят участие в Европейски Съюз и НАТО.

Както по време на гласуванията в пленарната зала, по този начин и в границите на демонстрациите по улиците се стигна до прояви на принуждение.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР