Повишено потребление на топлинна енергия отчитат от Топлофикация РусеПубликувайки обичайния

...
Повишено потребление на топлинна енергия отчитат от Топлофикация РусеПубликувайки обичайния
Коментари Харесай

Над 60% от клиентите на Топлофикация Русе ще получат фактури до 100 лева

Повишено ползване на топлинна сила регистрират от Топлофикация Русе

Публикувайки нормалния си месечен разбор на потреблението на топлинна сила, от ТоплофикацияРусе оповестиха, че потреблението през предишния месец е било нараснало спрямо последния месец на 2021 година.

Според Национален институт по метеорология и хидрология Българска академия на науките средноденонощната температура през декември 2022 година в град Русе е била едвам 4,2 ºС. С 1,3 градуса по-ниска спрямо декември 2021 година.

Въпреки по-студеното време през последния месец от 2022 година, 63% от клиентите на ТоплофикацияРусе ще получат фактури до 100 лв..

Близо 30% са клиентите с фактури до 50 лв.. Около 20% от клиентите ще получат фактури сред 100 и 150 лв., а под 11% са употребили топлинна сила за над 150 лв..

Припомняме, че ТоплофикацияРусе е единствената топлофикация в България, която макар неколкократното повишаване на природния газ през 2022 година, усили цената на топлинната сила с едвам 13,38%. За съпоставяне междинното повишаване на топлинната сила за страната е към 30%, взимайки поради пониженото Данък добавена стойност за топлинната сила от 20% на 9%, което ще бъде в действие най-малко до края на юни.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР