Повечето от посланиците на Европейския съюз и Съединените американски щати

...
Повечето от посланиците на Европейския съюз и Съединените американски щати
Коментари Харесай

Само посланикът на Франция ще присъства на встъпването в длъжност на Путин

Повечето от посланиците на Европейския съюз и Съединените американски щати в Москва няма да участват на церемонията по встъпване в служба на съветския президент Владимир Путин. Говорителят на Европейски Съюз Петер Стано сподели, че решението е в сходство с позицията на болшинството от страните членки на блока.
„ Нашият дипломат няма да участва, множеството страни членки няма да участват “, сподели Стано, представен от " Ройтерс ". Говорителят на Държавния департамент Матю Милър съобщи, че американският дипломат в Москва няма да участва на встъпването в служба на съветския президент.

По-рано през днешния ден " Ройтерс " заяви, че френският дипломат в Русия ще участва на откриването, за разлика от този на Германия. Париж по-рано е осъдил " подтекста на репресии, в който са извършени изборите, лишаващи гласоподавателите от действителен избор ", както и организирането на избори в украинските територии, " окупирани " от Русия, което Франция смята за нарушаване на интернационалното право и устава на Организация на обединените нации.

Германия разгласи, че няма да изпрати собствен представител на встъпването в служба на Путин. Балтийските страни, които към този момент нямат дипломатически представители в Москва, също изрично изключиха да участват на откриването.

Днес ще се състои встъпването в служба на съветския президент Владимир Путин, с което публично ще стартира неговият пети шестгодишен мандат.

Путин завоюва 87,28% от гласовете на президентските избори през март.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР