Радинела Бусерска! При някои хора името говори много повече от

...
Радинела Бусерска! При някои хора името говори много повече от
Коментари Харесай

Легендарна тв водеща: Шок и ужас бе най-трудната ситуация в кариерата ми

Радинела Бусерска! При някои хора името приказва доста повече от всяко друго определение – при Радинела Бусерска е тъкмо по този начин. Нейното име е емблема за качествена публицистика, меродавност и професионализъм, а дамата зад него е същински огън и магия. Тя е икона на българския екран, само че отвън него носи със себе си един романтизъм и прелест, които доста малко дами имат.

Вече съвсем 15 години тя осведоми феновете на Bulgaria ON AIR за най-важните вести у нас и по света като водещ на Новините ON AIR и с облика си пази правилата на специалността всекидневно. Радинела има 25-годишен стаж в новините и малкия екран, като преди Bulgaria ON AIR работи дълги години в Ефир 2 и новините на Българска национална телевизия. Интересно е, че преди да стартира телевизионната си кариера Радинела има опит като актриса в Народния спектакъл " Иван Вазов “. Има интерес и към документалното кино, като феновете я познават като създател на 6 документални кино лентата за деца в риск. С тях печели три награди от разнообразни телевизионни фестивали.

" Най-трудната екранна обстановка за мен беше, когато избухна войната в Ирак – интервенцията " Шок и смут “ през март 2003-а. Бях извикана от у дома от моите шефове тогава, помня, бяха ранните часове на денонощието, 3-4 през нощта, тогава стартира западната офанзива над режима на Садам Хюсеин. В студиото бяхме единствено аз и интернационалният редактор Валери Маринов, екран с новините на Евронюз и екран с директните предавания на СНН. След няколко часа в ефир – до утринния блок, разбрах, че не съм си сбъркала специалността. Влязохме с празни листове, на които пишехме единствено това, което излъчваха непознатите малките екрани, и по-късно го показвахме с картина и превод и в нашия ефир, дружно с " подсказките “ от сътрудниците от нюзрума. Целият екип се оправи прелестно, " споделя тя в изявление за сайта Tialoto.bg

" Аз съм си моногамна по принцип, не изневерявам – нито на хората, които обичам, нито на специалността, нито на …. аления цвят на косата си. А и съм червенокоса (почти) по природа – баба ми е била с алена коса, като ученичка в Девическата гимназия в Плевен са я карали от време на време да я мокри, тъй като са мислели, че я боядисва – нещо неразрешено за тогавашните строги нрави в учебните заведения. Но пък е била толкоз елегантна с този червен цвят в Париж през годините на Belle Epoque – когато е следвала френска лингвистика в Сорбоната. Не се виждам с различен цвят на косата. ", добавя още тя.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР