Председателят на Държавната дума на Русия Вячеслав Володин упрекна днес

...
Председателят на Държавната дума на Русия Вячеслав Володин упрекна днес
Коментари Харесай

Председателят на руската Държавна дума заяви, че ЕС действа лицемерно, като е забранил разпространението в блока на четири руски медии

Председателят на Държавната дума на Русия Вячеслав Володин укори през днешния ден Европейски Съюз, че е забранил разпространяването в Европейския съюз на четири съветски медии, и съобщи, че това демонстрира по какъв начин Западът отхвърля да одобри всякаква различна позиция и унищожава свободата на словото, съобщи Ройтерс.

Европейски Съюз заяви през вчерашния ден, че стопира разпространяването в Европейския съюз на основания в Прага новинарски уебсайт " Гласът на Европа ", съветската новинарска организация РИА Новости, както и вестниците " Росийская газета " и " Известия " с претекста, че те са от значително значение и средство за поддръжка на нападателната война на Русия против Украйна.

По-рано тази седмица говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова съобщи, че този ход ще докара до остра реакция против западните медии в Москва. Към този миг обаче към момента не е ясно кои медийни организации ще бъдат наранени, отбелязва Ройтерс.

" Ръководството на Европейски Съюз може единствено да приказва за независимост на словото, само че в действителност не я толерира ", сподели Володин, който е непосредствен съдружник на президента Владимир Путин и член на съветския Съвет за сигурност.

" Те блокират всяка различна позиция, унищожават свободата на словото, нарушават правото на свободно разпространяване и приемане на информация ", съобщи той.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР