Повечето азиатски борсови индекси бележат повишения в петък, продъжавайки позитивната

...
Повечето азиатски борсови индекси бележат повишения в петък, продъжавайки позитивната
Коментари Харесай

Азиатските индекси приключват седмицата с повишения

Повечето азиатски борсови показатели бележат покачвания в петък, продъжавайки позитивната наклонност на Уолстрийт от предходния ден.

Сигналите за идното нападателно стягане на паричната политика от страна на Федералния запас обаче ограничават  по-широките облаги, защото вложителите към този момент правят оценка шанса за растеж на лихвите със 75 базисни пункта по-късно този месец на 85%.

Но въпреки всичко сложи множеството финансови пазари са на път да записват седмични облаги.

Китайският показател Shanghai Composite добави 0.7% към цената си в утринната търговия, откакто доста по-слабите от предстоящото показания на инфлацията за август ускориха упованията за повече стимулиращи ограничения от страна на китайското държавно управление.

Пекин към този момент даде обещание да усили разноските през третото тримесечие, защото китайският стопански напредък се забави доста тази година заради продължаващите ограничавания, свързани с COVID-19.

Китайските борсови показатели са на път да приключат седмицата с растеж от към 2%. 

Хонконгският Hang Seng се показа най-добре за деня, като скочи с 2.5%, с помощта на повишаването на акциите на огромните софтуерни компании.  Но поради всеобщите разпродажби по позицията на Tencent по-рано тази седмица, поради спекулациите към излизането на един от огромните акционери на компанията, Hang Seng записва загуба от 0.6% по отношение на предходната седмица.

На борсата в Сидни S&P/ASX 200 се покачва с 0.5% в петък сутринта и е на път да прекъсне серията от две следващи седмични загуби. Големите минни компании BHP Group и Rio Tinto дадоха подтик на показателя, покачвайки се с над 2%, на фона на повишаването на медта. Цените на аления метал скочиха поради упованията за стесняване на предлагането и стачката в Ескондида, Чили - най-голямата медна мина в света.

Към момента медта се търгува на равнище от 3.6 $ за пауд.

Данните по-рано тази седмица демонстрираха, че стопанската система на Австралия продължава да пораства през второто тримесечие, въпреки и с по-слаби темпове от предстоящото. Търговската интензивност на страната обаче се намалява през юли на фона на забавянето на най-големия и сътрудник в лицето на Китай.

На стоковите пазари цената на петрола записва лек растеж в петък, като фючърсите на търгувания в Лондон вид брент се покачиха с 0.6% до 89.72 $ за барел, до момента в който тези на маериканския лек недопечен нефт регистрират растеж от   паднаха с 0,5% до 83,95 $ за барел.

Въпреки днешното повишаване обаче, " черното злато " е на път да регистрира спад от над 4% по отношение на края на предходната седмица, което ще е  втора поредна седмица " на алено "

Цените на петрола доближиха 7-месечно дъно по-рано тази седмица, откакто отслабването на вноса от Китай породи опасения по отношение на забавянето на търсенето в най-големия вносител на нефт в света.

Повишаването на лихвените проценти в Канада и Европа, съчетано с нападателните изказвания на Федералния запас на Съединени американски щати, също натежаха върху настроенията на вложителите, а повишаването на щатския $ до над 20-годишен връх в допълнение отслаби позициите на суровините. Тъй като цената на петрола е деноминирана в долари, нормално тя се намалява при повишаване на американската валута и противоположното - покачва се, когато курсът на " зелените пари " бележи спад.

Все още има налице и фактори, които биха могли да поддържат цената на петрола. Русия заплаши да понижи доставките на недопечен нефт за някои вносители. Назряващата енергийна рецесия в Европа също се чака да увеличи търсенето на недопечен нефт през зимните месеци.

Запасите от недопечен нефт в Съединени американски щати ненадейно набъбнаха през миналата седмица, само че множеството търговци изясняват растежа с целенасочените дейности на държавното управление, освобождаващо запасите от недопечен нефт от стратегическия петролен запас на страната.
 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР