Повече случаи на инфаркти и инсулти заради топлото време отчитат

...
Повече случаи на инфаркти и инсулти заради топлото време отчитат
Коментари Харесай

Жълт код: как да опазим здравето си в горещините

Повече случаи на инфаркти и инсулти поради топлото време регистрират медиците. Резкият скок на температурите се отразява най-много на възрастните, които постоянно имат проблеми с кръвното налягане или се обезводняват.

Кардиологът доктор Александър Носиков посъветва възрастните при температури над 33 градуса да търсят по-прохладни места или да употребяват климатик . Не би трябвало да не помнят и да пият вода.
 Кои храни да заобикаляме в най-горещите летни дни  Кои храни да заобикаляме в най-горещите летни дни  Кои храни да заобикаляме в най-горещите летни дни  Кои храни да заобикаляме в най-горещите летни дни
На младите той предложи да не се излагат на директна слънчева светлина сред 11 и 16 ч. Тогава не е целесъобразно да се използва и алкохол. При тази възрастова група съществува риск от топлинен удар.

За децата той предизвести, че се обезводняват елементарно и по тази причина посъветва да се извеждат рано заран или вечер.

Работата в жегите основава риск от трудови произшествия поради забавените рефлекси на работещите, предизвестяват от Инспекцията по труда. Освен че понижават работоспособността, високите температури са причина за инфаркти и инсулти.

От Инспекцията припомнят на работодателите, че законът ги задължава да понижат риска при работа в такива условия, като без значение от оповестения код, обезпечат температура сред 18 и 25 градуса в работните пространства и до 33 в някои изключения. При работа навън, предприемането на ограничения е наложително при оповестени оранжеви и червени кодове.
 10 съвета за спокоен сън в летните горещини  10 съвета за спокоен сън в летните горещини  10 съвета за спокоен сън в летните горещини  10 съвета за спокоен сън в летните горещини
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР