Повече от половината руснаци (61%) са уверени, че президентът Владимир

...
Повече от половината руснаци (61%) са уверени, че президентът Владимир
Коментари Харесай

Рейтингът на Путин е спаднал, сочи проучване на НПО

Повече от половината руснаци (61%) са уверени, че президентът Владимир Путин носи отговорност за проблемите, които стоят пред страната, сочат данни от изследване на „ Левада-центр “.
22% от интервюираните са на мнение, че Путин носи отговорност единствено в някаква степен, а 6% са на мнение, че проблемите за страната са резултат от „ справедливи условия “, разкриват от организацията.
Левада-центр е неправителствена организация, която през 2016 година беше оповестена за непознат сътрудник. Това беше признато с решение на Министерството на правораздаването на Руската федерация.поред ведомството, организацията за избран интервал " е получила по-голямата част от задграничното финансиране от Съединените щати ".
Съгласно настоящото законодателство в Русия на " задграничните сътрудници " е неразрешено да вземат участие в предизборни акции под каквато и да е форма. Според секретаря на Обществената камара на Русия Александър Брехалов, заради статута, организацията няма да може да организира предизборни изследвания
Статии, изявленията и мнения на специалисти от организацията постоянно се появяват в локални и задгранични медии, най-известните от които са Ведомости, RBC, Комерсант, Независимая газета, Новая газета, Изв, The Economist, The Wall Street Journal, The New York Times.
Проучване на организацията от предходната година показва, че 55% от руснаците са били на мнение, че отговорност за проблемите на страната носи президентът, а през 2016 година на това мнение са били 52%.
Също по този начин внезапно спада броят на руснаците, които биха дали своят вот за Путин, в случай че изборите биха се провеждали идната неделя. Според анкетата през октомври тази година за него биха дали своят вот 56% от руснаците, а година по-рано бяха 66%.
Според шефа на „ Левада-центр “ Лев Гудков по-рано социолозите са употребявали механизъм на някакво самобитно преместване на отговорността за проблемите на страната от президента на други равнища на властта, на първо място на държавното управление, депутатите от Държавната дума и губернаторите.
„ Путин като че не носеше отговорност за това. Той отговаряше на първо място за външната политика, за престижа на Русия на интернационалната сцена, за възобновяване на статута на свръхдържава. Поради това към него не се отправяше никаква рецензия “, сподели Гудков пред BBC.
Само че обстановката се промени в средата на 2015 година, когато приходите на популацията започнаха внезапно да спадат и оттогава недоволството на жителите стартира от ден на ден да се придвижва към Путин. След одобряването на пенсионната промяна недоволството на хората внезапно набъбна, още повече че при започване на август Путин пое върху себе си отговорността за тази промяна “, отбелязва социологът.
„ Пенсионната промяна се трансформира в катализатор за всичко, което се случва. От гледната точка на популацията има нарушение на правилото на обществена правдивост: управляващите гледат на пенсията като на отплата за загубата на работоспособност, а популацията гледа на това като на свои пари, спестени за напреднала възраст и отнемани от страната “, твърди Гудков.
В началото на октомври „ Левада-центр “ разгласява резултатите от допитване, съгласно които доверието към Владимир Путин се е върнало на равнището от 2013 година В съпоставяне с 2017 година рейтингът на доверие в президента е понижен със 17% - до 58%, т.е. се е върнал на „ докримското “ си ниво.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР