Мисля, че ще имаме две различни крила на ДПС в

...
Мисля, че ще имаме две различни крила на ДПС в
Коментари Харесай

Емилия Милчева: От ПП-ДБ не чуваме отговора на най-важния въпрос: С кого бихте управлявали

" Мисля, че ще имаме две разнообразни крила на Движение за права и свободи в Народното събрание ", предвижда пред журналистът Емилия Милчева, откакто станаха ясни водачите на листи на всички партии и обединения, които ще вземат участие на идните предварителни парламентарни избори.

Тя разяснява обвиняванията на Делян Пеевски към Ахмед Доган, че бяга от директен дуел с него.

" Това е доста добра тактичност от страна на господин Пеевски. Да остави " новото начало " в лицето на кмета на Кърджали – Ерол Мюмюн, който кара своя първи мандат и който с цялостното си държание и обществени изяви досега се опълчва на настоящето ръководство на господин Хасан Азис, който е обвързван с крилото на господин Доган. От една страна - нямаме лидерски конфликт, само че от друга - виждаме борба сред достоверното Движение за права и свободи и така наречен " ново начало " на господин Пеевски.

Там ще забележим битка сред общинската администрация. В листите на Делян Пеевски са кметовете на Кърджали, Черноочене и Джебел. Общинските администрации, техните фамилии и обвързваните с тях бизнеси ще работят интензивно за тези избори. От другата страна, имаме общините Момчилград, Крумовград и Кирково, които ще се опълчват на фракцията на господин Пеевски. В последна сметка ще забележим една борба " моите общини по-добри ли са от твоите общини ".

Тя разяснява обстоятелството, че някогашният вътрешен министър Калин Стоянов е лидер на листа на " Движение за права и свободи – Ново начало ", консолидирано към Делян Пеевски.

" Мисля, че той по някое време е бил рекетиран от господин Пеевски. Но това ни демонстрира и какъв брой доста хора биха желали да бъдат подвластни от господин Пеевски, с цел да имат по-добра кариера ".

Милчева проучва и включването в листите на " Българска социалистическа партия – Обединена Левица " на имена като доцент Наталия Киселова, доцент Атанас Мангъров и Евгени Минчев, както и опасенията, че там отново са победили хората, които имат връзки с Делян Пеевски. Пред БНР Татяна Дончева даже уточни Драгомир Стойнев и Кирил Добрев като такива.

" За господин Кирил Добрев от дълго време има доста обосновани догатки. Неговият бизнес работи отлично и с кръговете на ГЕРБ, и с кръговете на Движение за права и свободи.

Доц. Наталия Киселова и доцент Атанас Мангъров са специалисти в своята област, само че това не оказва помощ изключително на ретро образа на листите, които наподобяват като едно Българска социалистическа партия от началото на прехода, само че с пъти по-малко гласоподаватели. Проблемът е, че Българска социалистическа партия не може да сервира достоверни леви послания и политики ".

Милчева проучва въпроса за евентуалните сътрудници на ГЕРБ след изборите.

" Знакът, който ГЕРБ дава, номинирайки кметове, в действителност е един много положителен сигнал към електората на партията. Не единствено тъй като се употребяват с огромна поддръжка, само че в прочут смисъл са и знак на стабилността. Нямаме локални избори по няколко пъти в годината. Това е добра политическа тактичност.

" Господин Борисов обаче демонстрира една много огромна политическа всеядност, която не мисля, че би харесала на европейските сътрудници на ГЕРБ. Разтваряйки необятно ветрилото, има и известна беззащитност, която струи от партията. Ако не съумеят да сформират за следващ път държавно управление, това ще е много неприятно за техния политически имидж и известност ".

Тя проучва листите на ПП-ДБ и опцията с тях да си върнат част от гласоподаватели.

" Като цяло, листите не оферират нещо кой знае какъв брой ново. Единственото ново е, че в техния опит за обществено говорене се промъква едно превръщане към младежите. Но не чуваме отговора на най-важния въпрос: " С кого бихте управлявали ". Колкото по-рано изяснят на гласоподавателите този факт, толкоз по-добре ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР