Системата за предупреждение BG-Alert пак ще опищи телефоните извънредно! Това

...
Системата за предупреждение BG-Alert пак ще опищи телефоните извънредно! Това
Коментари Харесай

Дръжте се българи, пускат извънредно системата за предупреждение BG-Alert!

Системата за предизвестие BG-Alert отново ще опищи телефоните изключително! Това ще стане на 1 октомври в 11:00 ч., когато ще се проведат проби на Националната система за ранно предизвестие и обявяване (NEWDS) и системата BG-Alert.

Тестът ще се организира в няколко града, измежду които София, Бургас, Варна, Кърджали, Монтана, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Русе, Смолян, Враца и Стара Загора. Тя ще обхване и общините в областите Видин, Перник и Ямбол, както и обитаемоте места в радиус от 30 км към АЕЦ „ Козлодуй “.

Целта на тестванията е да се оцени техническото положение на двете системи и да се образова популацията в различаване на сигналите и известията.

По време на тестванията посредством акустичните устройства на Националната система за ранно предизвестие и обявяване ще бъде излъчен народен сигнал за паника и завършек на паниката.

Ше бъдат тествани локални системи за обявяване, интегрирани в националната система, в регионите, където дейностите основават риск от злополучие.

Като част от теста на BG-Alert ще бъде изпратено известие на български и британски език до мобилни устройства в цялата страна.

Съобщението, което ще бъде получено еднократно, ще бъде съпроводено от характерен тон и/или осцилация. Потребителите могат да ръководят тестовите известия от BG-Alert, като ги задействат или деактивират при нужда.

Системата BG-ALERT е създадена взаимно от Министерство на вътрешните работи и Министерството на електронното ръководство, напомня SafeNews.

Тя има за цел да вкара система за ранни уведомяване при изключителни обстановки, бедствия и рискове.

През юли тази година BG-ALERT беше задействана поради голям пожар край община Струмяни в Благоевградска област.

От системата BG-ALERT издадоха предизвестие за евакуация на село Кърпелево.

 

Източник – Novinite.com

Още вести четете в: България, Темите на деня За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР