Новата сграда ще включва многофункционална зала и необходимите обслужващи помещения,

...
Новата сграда ще включва многофункционална зала и необходимите обслужващи помещения,
Коментари Харесай

Изграждат чисто нов физкултурен салон в училището в Каблешково

Новата постройка ще включва многофункционална зала и нужните обслужващи пространства, съгласно потребностите на учащите

В двора на Основно учебно заведение „ Свети Паисий Хилендарски “ – град Каблешково стартира построяването на нов физкултурен салон. На първата копка през днешния ден участваха кметът на община Поморие Иван Алексиев, кметът на Каблешково Ивайло Душев, шефът на учебното заведение Ралица Стоянова, гл. специалист „ Младежки действия и спорт “ Аделина Чолева, част от педагогическия колектив и представители на компанията реализатор.

„ Децата имат потребност да спортуват, да имат добра база както за умствена, по този начин и за физическа интензивност. А тази база се построява с общи старания – на образователните заведения и на локалната власт. Радвам се, че Основно учебно заведение „ Свети Паисий Хилендарски “ ще разполага с нов физкултурен салон “, сподели кметът Иван Алексиев. Той разясни, че дейностите по възобновяване на салона в Средно учебно заведение „ Иван Вазов “ – Поморие също са съвсем на финала, като се работи и по плана в Основно учебно заведение „ Христо Ботев “ – Поморие.

Новата постройка ще включва многофункционална зала и нужните обслужващи пространства, съгласно потребностите на учащите. Сградата е на един етаж със скатен покрив, а пред нея ще бъде завършено входно пространство с опция за изчакване. Площта на постройката е 725,70 кв.м. Входът ще води в пространно предверие, от което ще бъдат налични главната зала, 2 броя съблекални, всяка със санитарно-хигиенно
помещение. В залата се разполагат учебно-тренировъчни полета за баскетбол и волейбол.
С плана са спазени условията на Наредба № РД-02-20-2 от 26.01.2021 година за установяване на условията за досегаемост.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР