Повече от 4300 проверки на държавните горски предприятия и Изпълнителната

...
Повече от 4300 проверки на държавните горски предприятия и Изпълнителната
Коментари Харесай

Повече от 4300 проверки на държавните горски предприятия и Изпълнителната агенция по горите в последните 4 дни

Повече от 4300 инспекции на държавните горски предприятия и Изпълнителната организация по горите в последните 4 дни. В интервала от 25 до 28 март, в това число вследствие на инспекциите, са формирани 108 акта и 70 констативни протоколи.

Служителите от държавните предприятия за направили 1931 инспекции, като надзор на място е осъществен на 876 обекта за рандеман на дървесина и 738 транспортни средства. Инспектирани са още 8 ловци, 18 рибари и 291 физически лица. Съставени са 48 акта за определяне на административни нарушавания и санкции по Закона за горите и Закона за лова и запазване на дивеча. Задържани са 32,54 пространствени кубически метра дърва, 2 транспортни средства и още толкоз каруци, един моторен трион и 7 броя други принадлежности за дърводобив.

В посочения интервал горските инспектори от районните дирекции по горите са направили близо 2400 инспекции на територията на цялата страна.

Инспектирани са над 200 обекта за депозиране, преправяне и експедиране на дървесина, 315 обекта за рандеман на дървесина, повече от 1000 транспортни средства, транспортиращи дървесина, над 170 ловци и рибари и близо 680 физически лица. В резултат на контрола са формирани над 70 констативни протокола и 60 акта, с които са арестувани 40 кубика дърва за огрев. Установените нарушавания през интервала са за рандеман на дървесина от немаркирани дървета и без издадено разрешително за сеч, предпазване на немаркирани дърва за огрев, непридружени с превозен билет, превозване на дървесина с транспортни средства, неснабдени или с нефункциониращи GPS – устройства и други

При осъществени взаимни инспекции от чиновници на РДГ Шумен, СИДП Шумен и Министерство на вътрешните работи в землището на с. Девино, община Антоново са арестувани 10 кубика дърва за огрев. Дървесината е била немаркирана и без превозен билет. От чиновниците на Министерство на вътрешните работи е формирано произвеждане.

20 кубика дърва за огрев са задържали и горските инспектори от РДГ Сливен. Незаконната дървесина е била съхранявана в частен парцел в с. Градец. Съставен е акт на притежателя на парцела.

Образувано е досъдебно произвеждане за рандеман на дървесина, без да е издадено разрешително за сеч. Нарушението е установено от горските инспектори от РДГ Велико Търново в общинска горска територия, в землището на с. Никюп.

Служители на РДГ София са открили, че в обект за рандеман на дървесина осъщественото маркиране не подхожда на позволената тип сеч. Освен това са отсечени 12 немаркирани дървета. Нарушенията са установени в държавна горска територия, в землището на гр. Ботевград. От чиновниците на РДГ София е формиран акт на лицето, получило позволителното за сеч, с което е позволен добива на дървесина от насаждението.

При инспекция от чиновници на РДГ Пазарджик, взаимно със чиновници на Министерство на вътрешните работи и на Изпълнителна организация „ Инспекция по труда “ е спряна активността на обект за депозиране, преправка и търговия с дървесина в гр. Велинград. Проверяващите са открили, че системата за непрекъснато видеонаблюдение на обекта не работи. Работата по случая продължава.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР