Посоката, която ще следвам в Народното събрание, е тази, която

...
Посоката, която ще следвам в Народното събрание, е тази, която
Коментари Харесай

Ваня Григорова: Да стоиш отстрани не те прави чист, а безпомощен

Посоката, която ще последвам в Народното събрание, е тази, която последвам и досега. Последователността в дейностите и задачите в политиката е това, което липсва на хората. А при мен го има и всеки може да го наблюдава обратно в биографията ми - отбрана на трудовите права, народен суверенитет (с акцент върху енергетиката), опазване на основни държавни предприятия в публични ръце и други. Това съобщи общинският консултант от БСП-София Ваня Григорова в ефира на Българска национална телевизия. 

" Чудесно е, че господин Москов беше преди мен в студиото. За него няма проблем детската болница да е частна. За нас има. Частното опазване на здравето не е щедрост, съществена негова цел е облагата, която идва главно от обществени средства. Чували ли сте за " пациентела "? Това е нещо приблизително сред пациент и клиентела. Да, за тях ние сме клиенти, не пациенти ", сподели Ваня Григорова.

Тя изясни, че повече от 10 години се занимава с публични проблеми и това ще продължи, ако стане и депутат.

" Не, не съм представител на КТ " Подкрепа " в тези избори. Представител съм на работещите хора, без значение къде членуват. Но - да, в ръководството би трябвало да има представители на работещите, каквито са синдикатите. Вероятно по тази причина моята кандидатура изобщо не е казус - актуалният вицепрезидент на КТ " Подкрепа " беше претендент за народен представител от коалиция с присъединяване на Българска социалистическа партия. Дългогодишни сътрудници синдикалисти са и дългогодишни общински съветници. Да стоиш в профил не те прави чист, а беззащитен.

За мен е значимо връщането към корените, защото “лявото " е не запомнило, че в основата му, във фундамента му са работещите хора. Нито лявото, нито синдикалното могат едно без друго. Коалиция " Солидарна България " няма да влиза в сглобка и няма да е патерица. Когато влезем в Народното събрание, водещата ни мисъл при взимане на решения ще бъде: “Това добре ли е за работещите? Добре ли е за хората? “, сподели още Григорова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР